8 semne că job-ul pe care îl ai nu te merită

8 semne că job-ul pe care îl ai nu te merită

Ne obișnuim să tolerăm situațiile neplăcute mai mult decât ar trebui. Așa se întâmplă și cu locurile de muncă. Ajungem să ne complacem în a avea un loc de munca care nu ne face fericiți .

Liz Ryan, CEO al think tank-ului Human Workplace, a pus la punct pentru linkedin.com o listă de zece semne care ne indică de ce locul de muncă pe care îl avem nu ne merită:

1. Nu ți se spune niciodată ce se întâmplă în companie

Poți să dai ce ai tu mai bun la muncă, însă dincolo de ceea ce ai tu de făcut, este bine să ai o imagine generală despre ceea ce se întâmplă în companie. Este dificil să evoluezi în carieră într-un loc în care nu știi ce obstacole sau progrese întâmpină organizația pentru care lucrezi

2. Faci mereu același lucru

Pentru a face progrese profesionale este important să înveți și să faci lucruri noi. Creierul trebuie în permanență stimulat, iar repetitivitatea nu  face altceva decât să te ,,atrofieze”.

3. Nu primești niciodată recunoștință pentru lucrurile bune pe care le faci

Ai nevoie de apreciere atunci când ai o realizare profesională. Feedback-ul pozitiv din partea unui lider îți dă încredere și te motivează să faci mai multe lucruri și mai bine.

Când efortul tău nu este recunoscut, înseamnă că epuizezi inutil energie pentru un loc de muncă nepotrivit.

4. Ideile tale nu sunt încurajate

Exită situații în care managerii preferă să descurajeze orice propunere pe care o ai. Într-un astfel de mediu, în care ideile noi sunt blocate de la rădăcină, este clar că șansele de a evolua sunt mai mici. Ai nevoie de o organizație care să îți asculte ideile și să te sprijine în a le tranforma chiar și pe cele mai puțin bune în unele valoroase.

5. Locul de muncă nu te mai motivează

Atunci când îți dai seama că ai ajuns pe un drum înfundat din punct de vedere profesional, că stagnezi și nu ai cum crește în organizația pentru care lucrezi, ar trebui să începi să cauți o nouă provocare.

6. Te lupți cu ,,morile de vânt”

Uneori, nu poți să schimbi modul de gândire al celor alături de care lucrezi, chiar dacă el este unul ineficient. Unii nu își doresc să facă schimbări, să fie inovativi. Cu siguranță vei găsi un loc de muncă în care să îți pui în aplicare ideile, dar, pentru asta, este nevoie să renunți la a te mai lupta cu ,,morile de vânt”.

7. Nu trebuie să faci mereu pe salvatorul

În unele cazuri, atunci când ,,barca se scufundă”, trebuie să renunți la ea. Când firma pentru care lucrezi se află în pragul unui colaps, nu trebuie neapărat să fii tu cel care face pe salvatorul, care se dedică trup și suflet pentru a aduce viziunile altora, poate nu atât de bune, la lumină.

8. Corpul îți dă și el semnale că trebuie să pleci

Dacă locul de muncă actual te solicită fizic, ai dureri, nu poți să dormi, poate ar fi timpul să asculți de corpul tău și să te orientezi spre a-ți găsi un job care nu îți pune în pericol sănătatea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •