ABRIS investeşte în Green Group, cel mai mare grup integrat de servicii de reciclare din Sud-Estul Europei

ABRIS Capital Partners, un important fond de investiții axat pe dezvoltarea companiilor mijlocii din Europa Centrală și de Est, investește în Green Group, cel mai mare grup integrat de servicii de reciclare din Sud-Estul Europei şi al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa. Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei. 

ABRIS a achiziționat pachetul majoritar de la Global Finance şi BERD pentru a continua consolidarea şi extinderea grupului de reciclare. 

Green Group este unul din cei mai mari jucători ai industriei de reciclare din Sud-Estul Europei ce procesează deşeuri de tip PET, electrice şi electronice (WEEE). Grupul este totodată şi cel mai mare operator al unei linii de procesare a deşeului de sticlă. Compania a raportat, în 2015, venituri consolidate de peste 90 milioane de Euro şi se bazează pe investiţii solide în infrastructura de colectare şi reciclare deşeuri din România, Serbia şi Macedonia. 

Citeşte şi Legea Business Angels. Cine poate deveni investitor şi care sunt beneficiile

Green Group a creat recent SIGUREC, o platformă inteligentă de colectare la nivel naţional pentru tipuri variate de deşeuri. Prin utilizarea de inovaţii şi de tehnologie de înaltă calitate şi prin integrarea în flux a comercianţilor, a cetăţenilor şi a comunităţii, SIGUREC a reuşit deja performanţa de a preveni irosirea unor volume importante de materie reciclabilă în gropi de gunoi din întreaga ţară.  

Sub noua structură a acţionariatului, Green Group urmăreşte să devină parte a vieţii curente pentru cât mai mulţi cetăţeni responsabili cu putinţă. Obiectivele principale pentru anii următori vor fi consolidarea sistemului de colectare SIGUREC şi extinderea parcului integrat de reciclare. 

Clement Hung, fondatorul Green Group va continua să ocupe funcţia de CEO.

Consultanţi implicaţi în tranzacţie: Pentru ABRIS: Clifford Chance Badea – juridic, PwC – financiar şi taxe, Roland Berger – comercial, PCI Wood Mackenzie – comercial, SGS – protecţia mediului şi operaţional Pentru Management-ul companiei: Rampart Capital, Reff & Asociaţii  Pentru Global Finance şi BERD: Bondoc & Asociaţii  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •