Cele două lucruri esențiale pe care trebuie să le faci când compania ta crește

Să vezi cum inflorește o afacere pe care ai pornit-o de la zero este una dintre cele mai mari satisfacții în viață. Dar, pe măsură ce companiile cresc, multe lucruri încep să se întâmple deodată. Atunci poate fi dificil să știi pe ce să îți concentrezi energia și timpul.

Gary Vaynerchuk, CEO, antreprenor, investitor și autor al unor best-selleruri, spune pe pagina sa de LinkedIn că există două lucruri majore de făcut atunci când o companie începe să crească.

Primul lucru vizează cultura organizației și inevitabila schimbare a acesteia. Poate că tu nu vrei să se schimbe, pentru că vrei să păstrezi sentimentul de familie și orice lucru bun din perioada când firma era mică.

O reacție firească ar fi să încerci să le insufli tuturor angajaţilor dragostea pe care o ai tu pentru propria companie. Nimeni nu o va iubi, însă, la fel de mult ca tine, care eşti fondatorul ei.

Ar trebui să-ți iei gândul că angajații o vor aprecia la fel de mult ca tine. Te poți considera norocos dacă măcar unii dintre ei o apreciază pe jumătate cât tine.

Al doilea lucru este despre scoaterea profitului din firmă. Poți cădea ușor pradă tentației de a-ți cumpăra lucruri mai frumoase și mai scumpe. Dar, dacă vrei să continui să-ți crești afacerea, trebuie să reinvestești profitul in companie, conchide Gary Vaynerchuk.

Foto: stocksnap.io

Citeşte şi: Va creşte compania cu oameni mai buni5 măsuri practice pentru formarea unui consiliu de administraţie care să crească avantajele competitiveUriaşul din pitic