Michael Schumacher, un lider pe care îl iubeşti sau îl urăşti. Dar pe care îl respecţi

Michael Schumacher

Brazilianul Felipe Massa, fost coleg al lui Michael Schumacher la Ferrari, a mărturisit, vineri, că se roagă în fiecare zi pentru viaţa fostului campion mondial de Formula 1.

[imagebrowser id=54]

La începutul săptămânii trecute, victoria obținută de Nico Rosberg la Australian Grand Prix i-a fost dedicată lui Michael Schumacher, care a reprezentat Mercedes timp de trei ani.

Citeşte şi Victoria obţinută de Mercedes, dedicată lui Michael Schumacher

De când Michael Schumacher se află în comă, din data de 29 decembrie 2013, nu există săptămână fără ca cineva din Formula 1 să nu aibă o declaraţie pozitivă despre el.

Iar aceste declaraţii nu fac decât să sublinieze ce înseamnă cu adevărat Michael Schumacher pentru Formula 1. Un articol mai vechi explică de ce Michael Schumacher este iubit şi urât deopotrivă, dar, în ambele cazuri, este respectat.

Citeşte şi TOP 5 – Care sunt cei mai buni lideri ai lumii

Când vine vorba de Schumacher, cel mai folosit cuvânt este „arogant”. Dar ce uită majoritatea celor care îşi dau cu părerea despre el este că Michael a fost, nu o dată, elementul cheie de leadership în construirea unei echipe de succes.

Da, este nemilos și dă dovadă de un instinct de criminal când vine vorba de a profita de o oportunitate, dar a reuşit să construiască echipe care au realizat obiective remarcabile şi care au rămas constante în aceste reuşite pe termen lung, în lumea extrem de competitivă din Formula 1.

Citeşte şi Putin și Obama: Cum arată liderii lumii în postura de… travestiți (Galerie foto)

În 2005, Michael Schumacher a fost nevoit să abandoneze Grand Prix-ul Chinei după ce i s-a desprins o roată pentru că nu a fost strânsă bine. Imediat după cursă, pilotul de Formula 1 a dat următoarea declaraţie: „Nu am resentimente. Îmi pare rău de unul dintre băieţii mei, pentru că am impresia că se simte responsabil de asta, dar este parte a jocului”.

Schumacher nu a dat vina pe nimeni. A subliniat doar că ghinionul face şi el parte din tot ce înseamnă Formula 1. Iar această declaraţia nu putea fi făcută decât de un lider adevărat. Prin ceea ce a spus după ce a abandonat Grand Prix-ul Chinei, Michael Schumacher a demonstrat că poate face faţă eşecului într-un mod matur şi diplomat.

Citeşte şi Să cunoşti oamenii şi să ştii să prioritizezi: două atuuri în business – Interviu

Orice lider se confruntă la un moment dat cu eşecul. Important este ce învaţă din greşeli şi ce abordare are în faţa eşecului. Modul în care un lider se raportează la propriul eşec şi la eşecurile propriei echipe definesc cât de solidă este acea echipă.

Amintim că Michael Schumacher se află în comă după ce s-a lovit cu capul de o piatră. Accidentul s-a produs pe o pârtie de schi din stațiunea Meribel, din Alpii Francezi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •