Strategia Apple: Oferă cupoane de reduceri la schimb pentru telefoanele non-iPhone

Apple va lansa un program de schimb și reciclare, prin care utilizatorii de telefoanele non-iPhone, în special Blackberry sau cu sistem de operare Android, își pot schimba terminalele pentru Gift Carduri.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, utilizatorii vor merge în magazinele iStore cu un smartphone și vor primi la schimb un cupon, pe baza căruia își pot achiziționa produse Apple. În plus, reprezentanții companiei ar fi susținut că vor putea transfera toate contactele utilizatorilor din vechiul terminal într-un iPhone nou, însă datele din dispozitive vor trebui mutate manual de către clienți.

Conform publicației 9to5mac.com, reducerile oferite sunt mult mai mici decât suma pe care o puteți obține dacă vă vindeți telefonul în mod tradițional. Însă compania estimează că programul va avea succes, în ideea că cei ce vor participa la programul companiei sunt cu adevărat tentați să își cumpere cel mai nou model de iPhone.

Totodată, 9to5mac.com a anunțat că la finalul acestei săptămâni, angajații Apple vor începe un training, care să îi ajute să evalueze corespunzător terminalele pe care le vor primi.

Sursa citată menționează că programul de schimb și reciclare va fi demarat în următoarele săptămâni și are un scop dublu: pe de o parte, se încearcă impulsionarea vânzărilor de iPhone-uri, iar pe de altă parte, compania vrea să submineze concurența.

Nu este primul program de acest fel lansat de gigantul IT. O strategie similară a fost aplicată și în 2013. Atunci, Apple a reușit să își crească simțitor vânzarile de telefoane iPhone.

(Foto: frankieleon/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •