Muzeul Louvre prezintă prima sa experiență VR, în parteneriat cu HTC Vive Arts

HTC Vive Arts si Muzeul Louvre prezinta prima experienta VR a muzeului

HTC Vive Arts se asociază cu Muzeul Louvre pentru a prezenta prima experiență VR a muzeului, Mona Lisa: Beyond the Glass, între 24 octombrie 2019 și 24 februarie 2020. Această nouă modalitate imersivă de a vedea și înțelege opera de artă “Mona Lisa” permite vizitatorilor să cunoască în detaliu cea mai celebră capodoperă a lui Leonardo da Vinci, în cadrul expoziției retrospective a carierei artistice a lui da Vinci, precum și prin intermediul Viveport, din orice parte a lumii.

Prin intermediul experienței Mona Lisa: Beyond the Glass, vizitatorilor le este oferită o nouă perspectivă asupra faimoasei picturi a lui da Vinci, precum și șansa de a intra în profunzimea operei de artă în spațiul virtual. Această experiență inovatoare și interactivă face ca muzeul să poată oferi publicului din întreaga lume accesul la capodopera iconică a lui da Vinci, într-un mod inedit.

Pe parcursul celor șapte minute de experiență imersivă, utilizatorul se află în Salle des États din Louvre, locul în care este expusă în mod obișnuit “Mona Lisa”, prin intermediul celui mai recent headset VR, Vive Cosmos.

Inițial, participantul este plasat în spatele unei mulțimi de spectatori care privesc pictura din galeria muzeului. Pe măsură ce mulțimea se dă la o parte, vizitatorul este adus mai aproape de pictură, sticla de protecție și rama acesteia fiind înlăturate. Aflându-se acum singur cu capodopera, participantul poate observa detaliile vii ale picturii în ulei, inclusiv textura panoului de lemn văzut prin stratul de vopsea, precum și spatele panoului, unde vizitatorii pot observa despicarea lemnului și modul în care acesta a fost restaurat.

Te-ar putea interesa și: 30.000 de dovleci sculptaţi vor împodobi Bucureştiul la Pumpkin Festival

  •  
  •  
  •  
  •  
  •