Trenduri pentru securitatea cibernetică în 2020

Analiza: Angajatii comit 90% din erorile de constientizare a securitatii cibernetice

Confidențialitatea personală și corporativă continuă să se erodeze pe măsură ce atacurile cibernetice și încălcările de date devin tot mai frecvente. Numai în prima jumătate a anului 2019, peste 4,1 miliarde de date înregistrate au fost expuse în atacurile datelor. Costul mediu al încălcărilor de date pentru companiile afectate este acum de aproape 4 milioane de dolari pe afacere.

Trenduri pentru securitatea cibernetică în 2020

Păzirea datelor este necesară, în timp ce societatea noastră devine din ce în ce mai dependentă de tehnologie este industria de cibersecuritate de 120 de miliarde de dolari, care se preconizează că va crește până la 300 de miliarde de dolari până în 2024. Odată cu beneficiile inteligenței artificiale, avem parte de tehnologie acasă, în mașină sau la muncă pentru a automatiza și a ne organiza mai mult viața.

Citește și: Costul securității cibernetice și ce buget trebuie să aloci

Dar trebuie să ne întrebăm: care sunt costurile ascunse potențiale atunci când devenim din ce în ce mai conectați? Cu un atac cibernetic la fiecare 39 de secunde, este imperativ ca întreprinderile să beneficieze de măsurile de securitate necesare pentru a supraviețui. Pentru că sfârșitul anului 2019 se apropie rapid, iată cinci dintre cele mai importante tendințe de securitate pe care trebuie să le aveți în vedere în 2020.

Extinderea securității bazate pe cloud

Pe măsură ce lumea mută o mulțime de infrastructuri tehnologice în cloud, vedem că urmează platforme și servicii de securitate bazate pe cloud. Cloud computing-ul a evoluat foarte mult în ultimele două decenii, iar acum este frecvent utilizat pentru a susține operațiunile critice ale afacerilor de zi cu zi.

De la servicii de stocare a datelor bazate pe cloud, cum ar fi Dropbox, la clouds CRM all-in-one, cum ar fi Salesforce, consumatorii și întreprinderile au devenit dependenți de stocarea datelor vitale în mediile cloud.

Iar numerele vorbesc de la sine. Până la sfârșitul acestui an, se preconizează că vânzările de platforme de securitate cloud  vor deveni o industrie de 460 de milioane de dolari. Securitatea bazată pe cloud oferă mai multe avantaje abordărilor tradiționale de securitate, inclusiv economii,  costuri reduse, performanță îmbunătățită de protecție, inteligență mai mare privind amenințările și respectarea mai rapidă a standardelor guvernamentale și industriale.

Citește și: EY: Peste 50% din companii s-au confruntat recent cu incidente periculoase de securitate cibernetică

Potrivit Kaspersky Lab, aproximativ 75 la sută dintre companii se așteaptă să mute aplicațiile în cloud în următorii câțiva ani. Ne putem aștepta ca securitatea cibernetică bazată pe cloud să continue să prospere bine până în 2020.

Avansări în criptarea datelor

Deoarece atacurile cibernetice au devenit mai sofisticate în ultimii ani, un număr tot mai mare de avansări de criptare a datelor au urmat. Un studiu recent realizat de Institutul Ponemon a dezvăluit că 45% dintre companiile chestionate au o strategie de criptare care este aplicată în mod constant în întreprinderea lor.

Citește și: Opt măsuri prin care companiile îşi pot îmbunătăţi securitatea informatică

  •  
  •  
  •  
  •  
  •