Cum să vă pregătiți echipa la distanță pentru a lucra în siguranță de acasă

Cum sa va pregatiti echipa la distanta pentru a lucra in siguranta de acasa

Afacerea dvs. a fost probabil ținta unui anumit tip de atac la un moment dat, indiferent dacă a avut sau nu succes sau ați fost conștient de acest lucru. Cel puțin, infractorii cibernetici au încercat probabil să stabilească viabilitatea de a viza afacerea dvs. Când echipa dvs. lucra la birou, probabil că erau întotdeauna sub protecția firewall-urilor, a listelor negre pentru anumite adrese IP, a VPN-urilor de ultimă generație și a intranetului companiei dvs. Acum, cu echipa dvs. distribuită în toată țara (sau în lume), sunteți mai vulnerabili decât înainte, scrie business.com.

Pentru a vă ajuta să limitați riscurile asociate cu echipa care lucrează de acasă, iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare.

Conectarea la rețele nesecurizate

Munca la distanță nu înseamnă întotdeauna să lucrați strict de la „acasă” așa cum o definim de obicei. În adevăratul sens al conceptului, lucrul de acasă (sau lucrul de la distanță) poate implica membrii echipei care lucrează în cafenele, spații de lucru partajate sau locuri publice precum biblioteca, folosind rețele Wi-Fi nesecurizate.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Este esențial pentru echipa dvs. să știe că conectarea la o rețea publică vine cu propriile probleme de confidențialitate. Când vă conectați la o rețea Wi-Fi publică, vă expuneți computerul și datele la spyware dăunător. Aceste atacuri cibernetice rău intenționate sunt mereu în căutarea punctelor slabe de exploatat.

Atacuri de phishing

Atacurile de phishing reprezintă o amenințare manuală pentru datele dvs. Aceste atacuri sunt ușor de trecut cu vederea și oricine nu se pricepe la aceste lucruri poate fi victima lor. Cercetări recente arată o creștere de peste 600% a atacurilor de phishing din februarie. Infractorii cibernetici profită de o situație proastă, cu un număr crescut de atacuri de la apariția virusului.

Phishingul implică utilizarea unei copii master improvizate a unui site web de încredere sau trimiterea de e-mailuri cu aspect autentic care vă solicită să vă conectați la site sau să răspundeți la e-mail cu informații sensibile. Când întreprindeți aceste acțiuni, infractorii vă fură datele.

Aceasta nu este doar o amenințare la adresa securității membrilor echipei, ci un risc sistematic pentru întreaga organizație, deoarece stațiile de lucru la distanță ale fiecăruia dintre membrii echipei dvs. vor include acreditările de conectare ale organizației dvs. la diferite programe, oferind infractorilor acces la tot felul de date.

Amenințări la adresa securității mobile

Securitatea dispozitivelor mobile este adesea trecută cu vederea și nu este prioritară, chiar dacă aceste dispozitive sunt cel mai ușor de compromis. Lucrând de la distanță, angajații dvs. își pot folosi dispozitivele mobile pentru a îndeplini orice număr de sarcini, pentru a salva informații valoroase sau pentru a comunica cu restul echipei.

Există două modalități specifice prin care infractorii cibernetici pot profita de afacerea dvs. prin intermediul dispozitivelor mobile nesigure:

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Smishing: acestea sunt atacuri organizate de phishing trimise în mesaje text mai degrabă decât în ​​e-mailuri. Aceștia folosesc același mod de a obține informații, determinând utilizatorii să facă clic pe linkuri rău intenționate sau să descarce malware.

Aduceți propriul dispozitiv (BYOD): majoritatea computerelor, laptopurilor și dispozitivelor mobile deținute de companie sunt echipate cu software antivirus de ultimă generație, firewall-uri și VPN-uri pentru a proteja datele organizației dvs. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității BYOD, angajații sunt încurajați să își folosească propriile dispozitive pentru muncă, iar aceste dispozitive rareori au o protecție adecvată împotriva atacurilor rău intenționate.

S-ar putea să vă coste mai mult organizația, dar dacă intenționați să permiteți echipei dvs. să utilizeze dispozitive mobile în operațiunile legate de organizația dvs., vă recomandăm să folosiți resursele pentru a vă asigura că dispozitivele sunt sigure.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •