Costul securității cibernetice și ce buget trebuie să aloci

Costul securitatii cibernetice si cati bani trebuie alocati

Odată cu apropierea sfârșitului de an, întreprinderile sunt ocupate cu bugetele pentru 2020. Există o mulțime de factori care intră în construirea unui buget anual, iar întreprinderile mici sunt adesea lăsate să jongleze cu prioritățile pentru a afla care este cel mai bun domeniu în care să investească.

Securitatea cibernetică este una dintre priorități, în special, care se află pe radarul tuturor, într-o formă sau alta pentru 2020. Cu știri care prezintă în mod regulat povești despre atacuri cibernetice la adresa întreprinderilor de toate dimensiunile, micile companii încep să se întrebe despre riscurile cu care se confruntă și dacă fac suficient pentru a se proteja, scrie business.com.

Citește și: O persoană din trei nu ştie cum îşi poate proteja datele private online

Costul securității cibernetice și câți bani trebuie alocați

La fel ca în cazul multor funcții de afaceri principale, securitatea cibernetică necesită adesea o investiție monetară și, prin urmare, are nevoie de spațiu în bugetul tău. Nevoia de securitate cibernetică nu va dispărea în curând, de fapt devine din ce în ce mai relevantă pentru întreprinderile mici. De aceea, este important să consideri cibersecuritatea ca o prioritate de afaceri, financiară și practică în 2020. Acest articol va discuta despre ceea ce trebuie să știi despre bugetarea pentru securitate cibernetică. Iată câteva gânduri care merită luate în considerare pe măsură ce planifici și bugetul pentru anul următor.

De ce să ai un buget pentru cibersecuritate?

Securitatea cibernetică este un domeniu care afectează întreprinderile de toate dimensiunile, inclusiv întreprinderile mici. De fapt, aproximativ jumătate din toate atacurile cibernetice vizează întreprinderile mici și 68% din întreprinderile mici au experimentat unul în ultimele 12 luni.

Citește și: Cum să îmbunătățiți securitatea cibernetică a unei afaceri

Pe lângă faptul că pur și simplu protejează compania de costurile și perturbările unui catac cibernetic, companiile derulează programe de securitate cibernetică din mai multe motive:

 • Presiunea din partea consiliului de administrație sau a altor părți interesate care cer prioritizarea îmbunătățită și utilizarea practicilor cotidiene de securitate cibernetică
 • Evaluările riscurilor de securitate cibernetică terță și alte cerințe ale furnizorilor, care devin tot mai răspândite la nivel global și sunt din ce în ce mai mult o parte din considerente contractuale
 • Standarde de conformitate (de exemplu, GDPR, PCI și HIPAA) și reglementări naționale sau de stat care impun în mod legal companiilor să mențină standardele de securitate cibernetică
 • Necesitatea unui avantaj competitiv pentru proiecte mari sau contracte

Securitatea cibernetică este un domeniu larg, astfel încât definirea obiectivelor și îmbunătățirilor specifice poate fi utilă pe măsură ce construiești bugetul.

Întreprinderile mici investesc în câteva domenii cheie pentru a ajuta la provocările specifice de securitate cibernetică:

 • Evaluarea riscurilor, pregătirea și continuitatea afacerii și răspunsul la incidente
 • Instruirea angajaților pentru a fi cyberdefenders, reducând pericolul de e-mailuri de phishing și alte încercări de acest tip
 • Identificarea și gestionarea vulnerabilității rețelei și site-urilor web
 • Scanare și testare periodică, inclusiv scanare web închisă și hacking etic

Crezi că microîntreprinderea ta nu are o provocare aparent evidentă sau un motiv extern pentru a da prioritate securității cibernetice? Gândește-te din nou și ia în considerare o evaluare pentru a vedea exact unde stai. În lumea actuală și în peisajul criminal modern, toate companiile sunt expuse riscului unui cyberattack dăunător și perturbator. Și nu doar compania ta ar putea fi afectată: angajații tăi, clienții și orice terțe părți cu care lucrezi ar putea observa căderea de la un cyberattack la compania ta.

Citește și: Ce este securitatea cibernetică și cum să îți protejezi mica afacere

Singura modalitate de a ajuta la prevenirea unui atac este să-ți consolidezi înțelegerea, postura și apărarea, un proces care merită investiții pentru fiecare întreprindere mică.

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •