WhatsApp – Creștere UIMITOARE de utilizatori în ultimele 4 luni

WhatsApp - Creștere UIMITOARE de utilizatori în ultimele 4 luni

Platforma WhatsApp are din această săptămână o nouă opțiune, mesagerie audio Push-to-talk. Această nouă caracteristă nu reprezintă, însă, singurul progres făcut de companie.

WhatsApp - Creștere UIMITOARE de utilizatori în ultimele 4 luniPotrivit gigaom.com, WhatsApp a ajuns acum la 300 de milioane de utilizatori lunari în doar patru luni, ceea ce înseamnă că a reușit să întreacă rivali precum Skype care avea doar 280 de milioane de utilizatori în luna ianuarie (cifra nu îi include, în cazul Skype, doar pe utilizatorii serviciului pe mobil).

În cifre, pe WhatsApp sunt share-uite peste 300 de milioane de fotografii pe zi și sunt trimise 11 miliarde de mesaje zilnic. Aplicația, însă nu este populară în țări precum China, unde este folosit WeChat și Japonia, unde utilizatorii preferă Line.

Cum s-a produs creșterea? Specialiștii sunt de părere că WhatsApp a aplicat o strategie agresivă de a intra pe piețele emergente, în mod special pe cele din sud-estul Asiei, unde utilizatorii cu venituri mici pot plăti o sumă mică pentru a folosi aplicații precum WhatsApp.

Avantajul platformei WhatsApp este simplitatea. Chiar și noua funcție de Push-to-talk este foarte ușor de folosit. Pe de altă, parte, aplicația nu este gratuită. După un timp de folosire gratis, trebuie să plătești 99 de cenți pe an pentru a-l utiliza.

Suma mică solicitată pentru a folosi aplicația, faptul că WhatsApp nu te invadează cu zeci de reclame inutile și simplitatea explică de ce platforma adună din ce în ce mai mulți utilizatori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •