Tranzacţie de proporţii: nemții de la VEKA cumpără GEALAN

Andreas Hartleif, CEO Grupul VEKA

Grupul german VEKA, unul dintre liderii mondiali în producţia de profile din PVC-U pentru ferestre şi uşi, va cumpăra GEALAN Holding GmbH, potrivit unui comunicat remis Manager Express.

VEKA cumpără GEALAN Holding GmbH din proprietatea fondului de investiţii Halder Beteiligungsberatung. Anunțul a fost făcut miercuri, 12 martie.

Citește și Cum le spui angajaților că vinzi compania

Achiziția GEALAN de către VEKA implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor GEALAN din Europa. Cele două părţi au agreat ca toate informaţiile ce fac referire la această achiziţie să fie păstrate sub strictă confidenţialitate. Întregul proces de preluare se află încă în aşteptarea aprobării autorităţilor competente.

„În calitate de partener esenţial al producătorilor europeni de ferestre, trebuie să facem faţă provocărilor pieţei. De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil (…) Prin această achiziţie am accentuat încă o dată puterea şi însemnătatea noastră pentru industria europeană a ferestrelor. Lucrăm în mod constant la îmbunătăţirea poziţiei noastre pe o serie de pieţe diferite”, consideră Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA.

Citește și La nivel global, fuziunile şi achiziţiile asigură randamente mai mari decât creşterea organică în sectorul minier

Grupul VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1.300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania.

Grupul VEKA a generat o cifră de afaceri de 793 de milioane de euro în 2013. La nivel internaţional, peste 2.200 de companii specializate utilizează sistemele VEKA pentru a crea elemente de structură din PVC-U de cea mai bună calitate.

Citește și TRANZACȚIE – Microsoft cumpară Nokia

Prin achiziția GEALAN de la fondul de investiţii Halder, grupul VEKA îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste un miliard de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •