Anamaria Cora, Partener EY, a fost desemnată lider al departamentului de Audit financiar din România

Anamaria Cora, Partener EY, a fost desemnată lider al departamentului de Audit financiar începând cu 1 iulie 2013. Anamaria preia astfel conducerea celui mai mare departament al companiei de la Garry R. Collins, care va ocupa poziţia de Country Professional Practice Director pentru România şi Republica Moldova.

Cora Anamaria - Partner EY RomaniaAnamaria are peste 16 ani de experienţă, din care peste 13 ani în audit alături de EY şi Arthur Andersen, timp în care a fost implicată în proiecte majore de audit financiar, de aplicare a Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară sau due dilligence pentru privatizări, fuziuni şi achiziţii. Anamaria este specializată în industriile: petrol şi gaze, energie şi utilităţi, bănci şi asigurări.

Cariera mea în EY a evoluat în mod continuu, odată cu noile roluri, proiecte şi experienţe pe care compania mi le-a oferit. Numirea mea la conducerea departamentului de Audit financiar este un o nouă etapă şi o provocare în parcursul meu profesional. Misiunea pe care am primit-o şi pe care mi-am asumat-o pentru următorii ani include obiective concrete privind atragerea unor noi clienţi din industrii-cheie, consolidarea noilor servicii pe care le oferim pe piaţa din România şi creşterea echipelor pe care le-am dezvoltat pe plan local„, explică Anamaria.

Anamaria a devenit membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi (ACCA) din Marea Britanie în decembrie 2001, iar din 2005 este membru al Camerei Auditorilor Financiari din România. De asemenea, este membru din 2008 în Biroul Tehnic IFRS al EY, la nivel de EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa).

Conducerea celui mai mare departament al companiei noastre în România reprezintă un aspect foarte important pentru business-ul nostru local, dar şi pentru cei peste 200 de angajaţi care lucrează în această linie de servicii. Sunt convins că Anamaria va avea rezultate de excepţie la conducerea departamentului şi un rol important în consolidarea leadership-ului bazat pe inovaţie şi participare pe care îl cultivăm în România şi la nivel global.” concluzionează Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România şi Rep. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •