Angela Crețu devine prima româncă CEO AVON global

Angela Cretu devine prima romanca CEO Avon global

Odată cu finalizarea oficială a achiziției Avon de către grupul brazilian Natura & Co, Angela Crețu devine CEO AVON la nivel global, fiind prima româncă în această poziție din istoria companiei.

București, 7 ianuarie 2020 – AVON este oficial parte din grupul brazilian de îngrjire personală Natura &Co, alături de branduri renumite precum The Body Shop și Aesop. Natura&Co devine astfel al patrulea cel mai mare grup din domeniul frumuseții la nivel mondial, cu o nouă echipă de management pregătită să conducă business-ul după o strategie actualizată.

Angela Crețu devine prima româncă CEO AVON global

Alăturarea AVON la acest grup marchează un moment deosebit de important pentru industria de beauty: crearea unei rețele puternice, care comunică multi-channel și are în componență o diversitate remarcabilă de branduri din divizia Consumer, menite să schimbe în bine viața a milioane de femei, creând oportunități prin care pot atinge succesul și construind cu propriile lor forțe. În parteneriat cu AVON, Natura&Co se poziționează în acest fel printre liderii în domeniul frumuseții care aduc produse de calitate și inovații fără precedent pentru mai bine de 200 de millioane de consumatoare la nivel mondial.

În acest context, Angela Creţu a preluat din această lună conducerea AVON la nivel global, cu excepţia pieţelor din America Latină, după ce în ultimii trei ani a fost vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, fiind responsabilă de 18 ţări din regiune.
În urma tranzacției, Natura&Co îți va menține poziția fruntașă în operațiunile de selling online și offline, prin intermediul celor peste 6,3 milioane de consultanți și reprezentanți AVON și Natura. Natura&Co va deține, de asemenea, o rețea extinsă în retail cu peste 3,000 de magazine și o prezență digitală în ascensiune în ceea ce privește toate companiile incluse în grup. La nivel financiar și strategic, sunt previzionate venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari, colaborarea cu peste 40,000 de asociați, crearea unui portofoliu considerabil de produse în categoriile cheie și prezența globală în peste 100 de țări.

La fel ca AVON, și grupul Natura&Co va avea o strategie orientată către rezultate și către susținerea de cauze sociale precum drepturile femeilor, lupta împotriva crizei climatice, producția de cosmetice cruelty-free și dezvoltarea de parteneriate solide cu comunitățile locale. Toate acestea se înscriu în viziunea companiei de a construi pentru o lume mai bună prin promovarea unui climat social, economic și de mediu în care business-ul este sustenabil și are un impact pozitiv.

Angela Crețu deține o experiență de peste 20 de ani în compania AVON, timp în care a avut numeroase roluri executive, dintre care cel mai recent este cel de General Manager și Group VP pentru 18 țări din Europa Centrală. Anterior, Angela a condus divizia Est-Europeană, Africană și pe cea din Orientul Mijlociu. A avut dintotdeauna o pasiune pentru compania AVON și angajații ei, alături de reprezentanți și clienți. Cu abilități de management demne de admirație și cu experiență internațională în industrie, Angela Crețu a fost constant implicată în inițiativele AVON pentru încurajarea activității femeilor în mediul economic, ceea ce reprezintă puncte forte în colaborarea dintre AVON și Natura de aici înainte.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •