Cât costă o diplomă?

de Iulia Cimpoeru

Stephanie Ritter s-a decis să își vândă diploma în teatru oferită  de Universitatea de Stat din Florida pentru suma de 50.000 dolari. Tânăra a postat oferta pe eBay alături de un mesaj în care își motivează decizia.

Stephanie Ritter, în vârstă de 26 de ani, a urmat în perioada 2007-2011 Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Stat din Florida. Deși a absolvit cu rezultate excepționale,  tânăra nu a reușit să își găsească, timp de patru ani,  un loc de muncă în domeniul ei de activitate. Pe contul personal de Twitter fosta studentă a postat oferta de vânzare a diplomei de pe eBay alături de mesajul: „Vă rog să să-mi validați viața între 2007 și 2011 și să îmi cumpărați diploma obținută în teatru”.

diploma stephanie ritter

Cei 50.000 de dolari, prețul final al diplomei, reprezintă taxele de studiu alături de banii cheltuiți pe chirie, utilități și cărți. Acești bani includ și amintirile din timpul facultății. Pentru a face acest lucru, Stephanie îi va acorda cumpărătorului un tur al campusului universitar și acces la amintirile postate pe Facebook în perioada studiilor,  scrie cotidianul britanic Daily Mail. 

Ca să poată urma o facultate, Stephanie Ritter a făcut împrumuturi în valoare de 40.000 de dolari: „Am crezut că această bucată de hârtie cântărește mult în ochii multor oameni, dar piața muncii nu pune mare preț pe o diplomă în teatru. În momentul de față fac aceleași lucruri, și probabil sunt plătită la fel precum cei care nu au o facultate sau au abandonat-o în primul an. Totul e la fel, cu excepția faptului că eu trebuie să plătesc o datorie de 40.000 de dolari, iar ei nu”, a mărturisit Stephanie pentru BuzzFeed.  

Între timp, după patru ani în care a încercat, fără succes, să găsească un loc de muncă în pe domeniul ei de activitate, Stephanie s-a angajat ca asistent.

Pe tine cât de mult te-a ajutat diploma de studii?

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •