Florin Godean este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară

Florin Godean este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară

Florin Godean, Country Manager al filialei române a companiei internaționale de recrutare şi selecție de personal Adecco, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT). El succede la conducerea asociaţiei Cristinei Săvuică, al cărei mandat s-a încheiat la finele lunii trecute.

„Munca temporară asigură un grad optim de flexibilitate pieţei muncii, contribuind la crearea de noi locuri de muncă, la creșterea angajabilității persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau de noi oportunități de carieră, şi, într-un final, la creşterea economică. Rămâne în continuare loc pentru o creștere susținută a pieței de muncă temporară, rata de penetrare a acesteia în România (0,2% ) fiind încă mult sub nivelul mediei Uniunii Europene de 1,8%. Este nevoie de un parteneriat public-privat eficient, de politici economice coerente de încurajare a mobilității forței de muncă; de facilități fiscale pentru relocare, training și investiții ale angajatorului în pregătirea profesională a angajatului; de programe de reconversie profesională conforme cu nevoile pieței, precum și de o restructurare a sistemul de clasificare ocupațională. În acest sens, ARAMT a fost și rămâne un partener de dialog constructiv între autoritățile de reglementare, mediul de afaceri și partenerii sociali”, a declarat Florin Godean, Preşedintele ARAMT. 

Fondată în luna iunie 2010 de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane, ARAMT este organizaţia profesională de profil a agenţilor de muncă temporară din România. Asociaţia reuneşte în prezent 15 companii internaţionale şi locale şi își propune setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă. ARAMT este membră a World Employment Confederation, asociația patronală la nivel internațional.

Cele 15 companii, agenți de muncă temporară autorizați care fac parte din ARAMT sunt în ordine alfabetică: Adecco România, ADHR România, APT Resources&Services, Best Personal Services, Gi Group, Humangest, IHM Total Consult, Lugera, Manita Group, ManpowerGroup România, PRO-HR, Professional, Temps, Quanta România și Work Support Agency.

Membrii ARAMT derulează circa 70% din activitățile de muncă temporară din România, înregistrând la finele anului 2015, o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro, se arată într-un studiu ARAMT. Aceasta reprezintă o creștere cu peste 50% față de anul 2010, momentul înființării asociației.

Aproape 70.000 de persoane sunt angajate în prezent în regim de muncă temporară în România, în cadrul membrilor ARAMT. Această cifră reprezintă dublul celei din 2010, când se înregistrau 30.000 de angajați temporar, confirmând astfel viabilitatea muncii temporare ca o soluție economică și de carieră, care răspunde nevoii ocupaționale, atât a angajatorilor cât și a forței de muncă.

 Absolvent al Facultăţii de Ştiinte Economice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, lucrează de peste un deceniu în cadrul Adecco. Înainte de Adecco, a lucrat timp de un an la Helsinki, în cadrul unui centru de informare şi consiliere pentru tineri. El a absolvit în 2010 şi cursurile unui program de management din cadrul şcolii elveţiene de afaceri IMD Business School.

Adecco este unul dintre membrii fondatori ARAMT.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •