Herbalife Nutrition anunță un plan de succesiune a managementului

John Agwunobi (stanga), actualmente co-presedinte si Chief Health & Nutrition Officer al Herbalife, va prelua functia de CEO

Începând cu 30 martie 2020, John Agwunobi (stânga), actualmente co-președinte și Chief Health & Nutrition Officer al Herbalife, va prelua funcția de Chief Executive Officer (CEO), în timp ce John DeSimone, co-președinte și Chief Strategic Officer, va deveni Președinte Herbalife Nutrition. Michael Johnson, care la momentul actual asigură interimatul funcției de CEO, va rămâne președinte al Consiliului de administrație al Herbalife Nutrition Ltd.

John Agwunobi s-a alăturat companiei Herbalife Nutrition în calitate de Chief Health & Nutrition Officer în 2016 și a fost numit co-președinte în 2018. În timpul mandatului său, angajamentul Dr. Agwunobi pentru inovație, calitate și nutriție realizată pe baze științifice a permis Herbalife Nutrition să-și construiască reputația de primă companie globală in domeniul nutriției. Dr. Agwunobi a condus, de asemenea, eforturile companiei în extinderea portofoliului de produse și consolidarea relațiilor cu distribuitorii și clienții pentru a aduce în atenție o nutriție mai bună, un stil de viață sănătos și oportunitatea dezvoltării unor afaceri antreprenoriale pentru oamenii din întreaga lume.

Dr. Agwunobi are o experiență bogată atât din sectorul public, cât și din cel privat. În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de secretar adjunct al Sănătății pentru Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale din SUA. În timpul mandatului său, el a fost responsabil pentru prevenirea bolilor și promovarea sănătății. A supravegheat, de asemenea, Centrele pentru Controlul Bolilor, Institutele Naționale de Sănătate, Administrația pentru Alimente și Medicamente și numeroase alte centre și programe de sănătate publică. În sectorul privat, Dr. Agwunobi a ocupat funcția de vicepreședinte senior și președinte al Sănătății și Wellness pentru Walmart în Statele Unite, unde a ajutat la dezvoltarea afacerii și a oferit consiliere cu privire la pozițiile de reformă în domeniul sănătății. Dr. Agwunobi are un master în sănătate publică la Universitatea Johns Hopkins și un master în administrarea afacerilor la Universitatea Georgetown. Dr. Agwunobi și-a terminat rezidențiatul în pediatrie la Universitatea Howard și este în prezent medic autorizat în Florida și Maryland.

John DeSimone s-a alăturat Herbalife Nutrition în 2007 în funcția de Vicepreședinte Senior, Finanțe și apoi a ocupat funcția de Chief Financial Officer timp de opt ani, înainte de a fi numit co-președinte și director strategic în 2018. În calitate de director financiar, DeSimone a avut responsabilități la nivel global, coordonând toate departamentele financiare, inclusiv contabilitatea, impozitul, trezoreria, planificarea strategică și relațiile cu investitorii pentru afacerile Companiei din întreaga lume, precum și conducerea grupurilor de conformitate și perspective ale companiei. În cel mai recent rol al său, el a coordonat conducerea regională a companiei, responsabilă cu dezvoltarea activității în domeniul nutriției și creșterea performanței companiei în peste 94 de țări de pe glob.

John DeSimone are mai mult de 25 de ani de experiență în sectorul finanțelor corporative. Înainte de a se alătura companiei Herbalife Nutrition, el a ocupat funcția de Controller, Vice president of Finance & Chief Financial Officer al Rexall Sundown, Inc.- producător multinațional de suplimente nutritive și produse de nutriție sportivă. DeSimone se află în Consiliul de Administrație al Centrului Științific din California, care oferă suport pentru expoziții și programe de educație.

În trimestrul al treilea din acest an, vânzările nete raportate de către Herbalife Nutrition au fost de 1,2 miliarde dolari, în creștere cu 0,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Excluzând China, vânzările nete au crescut cu 6,1% față de perioada anterioară a anului.

Citește și: Lagardère Travel Retail România va avea primul CEO român

  •  
  •  
  •  
  •  
  •