Ileana Guțu, noul Partener Asociat al EY România în departamentul de Strategie și Tranzacții

Ileana Gutu, noul Partener Asociat al EY România in departamentul de Strategie si Tranzactii

Ileana Guțu se alătură EY România ca Partener Asociat al departamentului de Strategie și Tranzacții, cu atribuții în aria de evaluare, analiză economică și modelare financiară.

Ileana Guțu are peste13 ani de experiență în consultanță, în industria serviciilor profesionale, pe zona serviciilor de evaluare și analiză economică, și a fost implicată în mai mult de 100 de proiecte de analiză de impact economic, evaluare de afaceri și alocare preț de achiziție sau de construcție a unui plan de afaceri.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

În cadrul EY România, principalele sale responsabilități vor viza accelerarea unei creșteri profitabile a practicii de evaluare, modelare și analiză economică (VME), atât prin promovarea serviciilor VME tradiționale, cât și prin adăugarea de produse noi, de tipul: modelare financiară în cadrul cererilor de ajutor de stat, evaluări ale impactului economic sau studii de fezabilitate. În prezent, o parte dintre aceste produse sunt deja în faza de dezvoltare. 

Ileana Guțu este membră a Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), fiind evaluator certificat specializat pe evaluări de afaceri și bunuri imobiliare. A absolvit programe de negociere și evaluare ale Universității Oxford, deține o diplomă ACCA în Raportare Financiară Internațională și o diplomă de absolvire CFA.

„În perioada următoare, ne așteptăm ca o mare parte dintre tranzacții să ia forma unui aport de capital pentru creștere sau pentru menținerea lichidităților și consolidarea poziției pe piață. Sprijinim companiile în a-și remodela portofoliile și ne întărim, în continuare, echipa pentru a oferi servicii complexe care să integreze date de ultimă oră, soluții tehnologice și acces la o bază largă de investitori și soluții de finanțare, corelate cu informații strategice”, spune Florin Vasilică, Liderul Departamentului de Strategie și Tranzacții.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Începând cu anul 2020, linia de Strategie și Tranzacții a EY (fosta linie de servicii de asistență în tranzacții) trece printr-o puternică transformare, odată cu extinderea competențelor în domeniul consultanței strategice.

Cu o echipă de 42 de specialiști, departamentul de Strategie și Tranzacții al EY România se concentrează pe oferirea de servicii integrate pentru creșterea și dezvoltarea companiilor pornind de la asistență în strategia de dezvoltare prin achiziții, asistență pentru atragerea de capital și continuând cu integrarea post-achiziție sau vânzarea afacerii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •