Cel mai bogat om din lume… pentru câteva ore

Cel mai bogat om din lume... pentru cateva ore

La anul, pe vremea asta, Jeff Bezos o să publice o poză cu un hashtag #tbt #cel-mai-bogat-om-din-lume.

Lăsând gluma la o parte, în această perioadă, au loc schimbări rapide în topul celor mai bogați oameni din lume. În cazul în care nu sunteți la curent cu știrea de ieri, Jeff Bezos, CEO la Amazon, l-a surclasat pe Bill Gates și a devenit cel mai bogat om, chiar dacă numai pentru câteva ore. Există chiar un site care urmărește topul miliardarilor în timp real. 

Ce înseamnă un miliard de dolari între cei mai bogați oameni din lume?

Aceste schimbări se datorează modificărilor de pe piața bursei de valori. Când piețele au fost deschise joi, 26 iulie 2017, Jeff Bezos avea o valoare netă de 90,6 miliarde de dolari, fiind cu 500 de milioane înaintea fondatorului Microsoft, Bill Gates. Fondul Amazon a crescut cu 1,6%, adăugând, astfel, 1,4 miliarde de dolari la valoarea netă a lui Bezos.

Bezos este doar al șaselea om care deține titlul „cel mai bogat om”, în ultimii 30 de ani. Acest titlu a fost deținut de către Bill Gates, în ultimii șapte ani.

Kate Vinton scrie, într-un articol pe Forbes, că Jeff Bezos ar fi departe de a ajunge cea mai bogată persoană din lume, dacă Bill Gates nu ar fi investit o mare parte din averea sa în acte de caritate. Bill Gates a creat angajamentul Giving Pledge, împreună cu Warren Buffett, pentru a-i încuraja pe miliardari să dea cel puțin jumătate din averea lor unor cauze caritabile. La rândul său, el a investit circa 31,1 miliarde de dolari pe parcursul vieții sale, până la sfârșitul anului 2016.

Pe de altă parte, Robert Frank, de la cnbc.com, consideră că, deși Bezos nu a terminat ziua ca fiind cel mai bogat om, este foarte probabil că el va prelua coroana de la Gates, pentru o perioadă mai îndelungată în următoarele zile și săptămâni. Mai mult decât atât, Bezos ar putea să devină nu doar cel mai bogat om din lume la zi, dar și cel mai bogat om din toate timpurile.

În momentul său de vârf, Gates avea o valoare de 90 de miliarde de dolari, marcând cea mai mare avere înregistrată vreodată. Având în vedere că nu există indicii pentru o încetinire în evoluția companiei Amazon, Bezos ar putea deveni primul om al cărui valoare să atingă un număr de 12 cifre, adică 100 de miliarde de dolari.

(Foto: Bloomberg via Getty Images)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •