IBM a concediat 100.000 de oameni pentru a își îmbunătăți imaginea

IBM a concediat 100.000 de oameni pentru a isi imbunatati aginea

Gigantul IBM a concediat până la 100.000 de angajați, în ultimii ani, în încercarea de a-și îmbunătăți imaginea în fața generației millennials și să pară o companie „cool” și „trendy”, precum Amazon și Google, potrivit unei declarații dată de un fost vincepresedinte al IBM, dată într-un proces de discriminare în care este implicată compania.
Compania de tehnologie se confruntă, în prezent, cu o serie de procese în care este acuzată că ar fi concediat angajați cu vârstă înaintată, scrie Bloomberg.

„Am reinventat IBM în ultimii cinci ani, astfel încât să venim cu oportunități cu valoare mai ridicată pentru clienții noștri. Angajăm anual 50.000 de persoane”, se arată într-o reacție a companiei IBM.
Într-o declarație dintr-un proces civil, Alan Wild, fost vicepreședinte de resurse umane, a explicat că IBM „a concediat între 50.000 și 100.000 de angajați în ultimii câțiva ani”.

El a adăugat că gigantul de tehnologie s-a confruntat probleme în recrutarea de talente și pentru a le arăta tinerilor millennials că IBM nu este o companie învechită trebuia să dea dovadă că este „o organizație cool și trendy” precum Google sau Amazon, se arată în documentul care conține declarația lui Wilfd. Iar pentru asta IBM a decis să dea afară un procent important dintre angajații cu vârste înaintate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •