KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery intră în portofoliul companiei Sphera Franchise Group S.A

KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery intra in portofoliul companiei Sphera Franchise Group S.A

Sphera Franchise Group S.A. a fost înființată în 2017 și va reuni companiile care deţin brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery, aparținând YUM! Brands în România, KFC în Republica Moldova şi în zona de nord-est a Italiei.

Această formulă poziționează Sphera Franchise Group S.A ca find cel mai mare grup de restaurante din România, cu vânzări totale de peste 130 de milioane de euro, aproximativ 100 de locații și peste 4.000 de angajați. Noul holding este o validare a unui model de business sustenabil și sănătos, cu o prezență de peste 20 de ani pe piața din România. Crearea noii companii reprezintă o modalitate mai eficientă de gestionare a brandurilor din portofoliu, fiind totodată un jucător-cheie în economia românească și un investitor de încredere pe piață.

Totuși, grupul de acționari acționarilor nu se schimbă în Sphera Franchise Group S.A. Aceasta este, în continuare, condusă de Lucian Vlad, Radu Dimofte şi Nicolae Badea.

Sphera Franchise Group S.A. își propune să creeze o relaționare între dezvoltarea companiilor din grup, identificând noi oportunități de business și susținând industria restaurantelor, domeniul în care activează organizațiile care fac parte din noul holding.

 „Suntem mândri să anunțăm lansarea Sphera Franchise Group S.A, cel mai mare grup de restaurante din România. Planul nostru este să avem o creștere sustenabilă și o dezvoltare constantă a brandurilor noastre, dovedind un angajament pe termen lung pe piața din România. Suntem convinși că înființarea noii companii este o validare fermă a acestor obiective. Fiind un jucător cheie în economie, avem încredere că, în această formulă vom crește mai mult și vom avea posibilitatea să atragem noi branduri în portofoliu, gestionând și mai eficient resursele de care dispunem și îmbunătățindu-ne constant performanța pe piață”, a menționat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group S.A.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup de restaurante din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery.
În România, lanţul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova, cât și unul în Verona, în zona de nord-est a Italiei.
Pizza Hut a intrat pe piaţa din România în 1994, odată cu deschiderea primei locaţii din Calea Dorobanţilor, iar în prezent, deţine 21 de restaurante la nivel de reţea.
Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de către Pizza Hut, furnizează produse numai la pachet şi prin livrare. Brandul a intrat pe piaţa românească în decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locații în zona Vitan din București. În prezent, Pizza Hut Delivery deţine 12 unităţi în Bucureşti și câte una în Brașov, Cluj și Popeşti Leordeni.

Sursă imagine: unsplash.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •