Michelin investeşte 33 milioane de euro şi angajează încă 100 de persoane la fabrica din Zalău

Michelin angajeaza inca 100 de persoane in fabrica de la Zalau

Fabrica de anvelope din Zalău a atras o nouă investiție de 33 de milioane de euro din partea grupului Michelin. Acest nou proiect de investiții face posibilă producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piață intermediar, inclusiv marca Tigar.

Michelin Zalău Anvelope va deveni singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în 2021.

„Fabrica este acum pregătită să facă față noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client”, a declarat Sean Parry, Directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău a fost înfiinţată în urmă cu 40 de ani, sub numele Silvania, şi a devenit parte a Grupului Michelin în 2001. A început apoi o nouă etapă a dezvoltării sale prin implementarea unor procese inovatoare și industrializarea unor noi produse.

Citeşte şi 46% dintre investițiile franceze din România sunt în industrie

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău produce aproximativ 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Africa, Asia și America. Misiunea fabricii este de a produce anvelope pentru camioane cu o mare cerere pe piață.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •