Nationale-Nederlanden Spania va avea un CEO român

Nationale-Nederlanden Spania va avea un CEO român

Cornelia Coman a fost numită astăzi în funcția de CEO al Nationale-Nederlanden Spania, mandatul ei urmând să înceapă la 1 iulie 2016.

Cornelia Coman îl înlocuiește pe Robin Buijs, care a ocupat poziția de CEO al companiei în ultimii patru ani. Noul CEO Nationale-Nederlanden Spania are o experiență de aproape două decenii în industria asigurărilor de viață. În ultimii patru ani, Cornelia Coman a ocupat poziția de CEO al NN Ungaria, iar anterior, în perioada 2008 – 2012, a condus NN Asigurări de Viață România.

”Cornelia a construit în Ungaria o organizație cu rezultate financiare îmbunătățite și un nivel mai ridicat de satisfacție și retenție a clienților care au dus la o poziție mai puternică pe piață, pentru compania noastră. Suntem încrezători că va continua să conducă și NN Spania cu succes”, a declarat Robin Spencer, CEO International Insurance.

Cornelia Coman și-a început cariera în cadrul NN Asigurări de Viață România în anul 1998, în poziția de actuar, și a fost promovată actuar-șef, trei ani mai târziu. Din 2006, ea a ocupat poziția de director general adjunct al NN Asigurări de Viață, fiind numită CEO al companiei în 2008. La conducerea NN Ungaria, Cornelia Coman a dezvoltat și implementat alături de echipă strategia pe termen lung a companiei, predând conducerea lui Imre Sztano începând cu 1 martie 2016.

“Am primit cu mult entuziasm și încredere noul rol din cadrul NN Group. De la 1 iulie 2016, când voi prelua poziția de CEO al Nationale-Nederlanden Spania și mă voi muta la Madrid, voi avea oportunitatea să dezvolt în continuare operațiunile NN într-o piață dinamică și matură a asigurărilor de viață cum este Spania”, a declarat Cornelia Coman, CEO Nationale-Nederlanden Spania.

Cornelia Coman a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și a urmat cursuri de actuariat în cadrul Institute of Actuaries din UK, cursuri de management al investițiilor (Society of Actuaries din USA și ING Business School din Olanda), precum și cursuri de management și leadership la Centre Europeen d’Education Permanente, din Fontainebleau și la Management Centre Europe din Bruxelles.

Citește și: Noul Unit Head al Ericsson pentru Europa de Sud-Est este Marie LargeUniCredit Leasing va avea un nou Chief Executive Officer

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •