Premierul Victor Ponta a demisionat

”Începând cu ziua de azi îmi depun mandatul de prim ministru și implicit pe cel al Guvernului României,” a anunțat miercuri Victor Ponta, scrie Hotnews.

Premierul a adăugat că are obligația de a constata supărarea legitimă care există în cadrul societății și dorința legitimă de a avea responsabilități mai mari decât patronii unor firme și că nu crede că este corect să lase această responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren, că nu se bate cu oamenii pentru că astfel am avea cu toții mult de suferit.

”Sper ca depunerea mandatului meu și a guvernului să satisfacă cererile protestatarilor,” a mai spus premierul.

La puțin timp după a demisionat și primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă.

”Îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect față de victimele tragediei și sper ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ. Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți.Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiția să își spună cuvântul,” scrie în comunicatul transmis către presă de Cristian Popescu Piedone.

Astăzi,  4 noiembrie,  coaliția de guvernare a fost convocata pentru a se putea dezbate dacă majoritatea actuala poate funcționa în parlament fără premierul Victor Ponta. Președintele Klaus Iohannis va trebui să desemneze un premier interimar până se va încheia procedura de numire în funcție a unui nou prim-ministru. Potrivit Constituției, președintele este cel care desemnează candidatul pentru funcția ocupată până astăzi de Victor Ponta în urma discuțiilor cu partidul majoritar din Parlament sau cu coaliția. În termen de 10 zile, acest candidat, împreună cu programul său și lista de guvernare trebuie validat sau nu de Parlament. În cazul unui vot negativ se reia procedura. Daca Parlamentul nu votează formarea noului Guvern în 60 de zile de la prima cerere și în acest răstimp respinge două propuneri de investitură, președintele poate dizolva Legislativul și demara procesul e alegeri anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •