Producătorul Alexandrion preia un distribuitor de băuturi din Cipru

Producatorul Alexandrion preia un distribuitor de bauturi din Cipru

Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători de băuturi spirtoase din ţară, a anunţat, astăzi, că preia pachetul majoritar de acţiuni al distribuitorului de băuturi alcoolice cipriot VM Cavaway, potrivit unui comunicat al companiei.

Acordul strategic ar urma „să poziţioneze Alexandrion Group la conducerea unei afaceri promiţătoare în Cipru, după dobândirea unei poziţii majoritare în cadrul V.M. Cavaway şi integrării acestei societăţi în cadrul grupului”, notează sursa citată.

În numele Alexandrion Group, Nawaf Salameh, Preşedinte şi Fondator, şi Stelios Savva, CEO al Grupului, au declarat că nu puteau găsi un partener mai potrivit în Cipru şi urează: „Bun venit!” Cavaway în marea familie Alexandrion, conform comunicatului.

Pentru finalizarea acordului, cele două companii aşteaptă acum aprobarea Consiliului Concurenţei cipriot.

„Alăturându-se Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi alcoolice şi de vinuri din România, sunt create toate sinergiile şi condiţiile necesare pentru a permite Cavaway să îşi îndeplinească viziunea definită încă de la înfiinţare: aceea de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa băuturilor din Cipru, concentrându-se pe dezvoltarea portofoliului, inovare şi continuarea îmbunătăţirii operaţiunilor companiei”, precizează comunicatul.

În 2017, Alexandrion Group, prezent în peste 50 de ţări din întrega lume, a decis deschiderea biroului de operaţiuni globale în Cipru, având ca scop implementarea planului său strategic de expansiune la nivel mondial.

În anul 2018, Grupul a anunţat înfiinţarea unei reprezentanţe în Brazilia ce gestionează atât operaţiunile din America de Sud, cât şi construcţia celei mai mari distilerii în New York.

Începând cu anul 2018, grupul și-a extins activitatea printr-o achiziţie în domeniul producţiei de vin din ţara noastră, cu vinuri și spumante reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.

Cavaway, având sediul în Larnaca, a fost înfiinţată în anul 2004 şi are ca principal obiect de activitate comercializarea şi distribuţia de băuturi alcoolice şi non-alcoolice în Cipru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •