Consultant implicat în recuperarea creanţelor generate de falimentul Lehman Brothers, numit lider în cadrul PwC România

Ed Macnamara: Consultant implicat în recuperarea creanţelor generate de falimentul Lehman Brothers, numit lider în cadrul PwC România

Edward Macnamara va deveni, începând cu 1 iulie 2016, noul lider al Departamentului de Consultanţă pentru Afaceri şi Tranzacţii din cadrul PwC în Europa de Sud-Est, inclusiv România, în locul lui Radu Stoicoviciu, care a decis să se retragă din parteneriat.

Originar din Marea Britanie, Edward s-a alăturat PwC în urmă cu 20 de ani, din care 18 ani a lucrat în echipa de servicii de insolvenţă şi restructurare a afacerii. El a petrecut doi ani detaşat în America de Nord, fiind implicat totodată în diferite proiecte de restructurare în Africa de Sud, Grecia, Spania, Suedia şi Slovacia.

Edward are o bogată experienţă în restructurări ale companiilor din diferite domenii (retail, petrol şi gaze naturale, industria siderurgică, şantiere navale, industria chimică şi cea hotelieră). De asemenea, a oferit consultanţă pentru mai multe bănci cu privire la portofoliile de credite neperformante şi a ajutat la restructurarea datoriilor mai multor companii. În ultimii opt ani, a fost implicat în restructurarea unor grupuri financiare importante din Marea Britanie şi de la nivel internaţional, jucând un rol major în proiectul recuperării creanţelor generate de falimentul Lehman Brothers.

Totodată, în cadrul PwC România au fost promovaţi doi noi parteneri.

Sorin Petre a devenit Partener în cadrul Departamentului de Consultanță în Afaceri și Tranzacții al PwC România.

Cu experiență de peste 19 ani consultanță, Sorin este specializat în servicii de analiză financiară, evaluări de societăți, de active și instrumente financiare, studii de fezabilitate financiară și economică, modelare financiară și în elaborarea de planuri de afaceri, el conducând echipa Evaluare și Analiză economică din cadrul PwC România.

Sorin este absolvent al Universității Politehnice din București, specializat ca inginer electrotehnist și este deținător al certificărilor CFA (Analist Financiar) și FCCA (Contabil Autorizat IFRS). Este membru acreditat ANEVAR în evaluarea de întreprinderi și membru titular ANEVAR cu specializare în evaluarea de bunuri imobile, instrumente financiare și verificări de rapoarte de evaluare. Sorin este, de asemenea, membru RICS (“Royal Institution of Chartered Surveyors”), Evaluator Recunoscut la nivel European (“Recognised European Valuer – REV”) şi membru în Camera Auditorilor Financiari.

Ionuţ Sas a devenit Partener în cadrul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică al PwC România. Ionuț va fi liderul echipei de servicii de consultanţă fiscală pentru companiile antreprenoriale şi afacerile de familie din cadrul PwC România, va coordona echipele de taxe din cadrul birourilor regionale ale PwC din România şi echipa de servicii de consultanţă fiscală pentru industria telecom şi IT. El are o vastă experienţă în domeniul restructurării companiilor româneşti, al consultanţei fiscale în cadrul proiectelor de analiză diagnostic, precum şi în proiecte de privatizare şi investiţii.

Ionuţ s-a alăturat echipei de taxe a PwC în octombrie 2007. De-a lungul acestor ani el a acumulat o bogată experienţă în multiple sectoare, cum ar fi: comerţ cu amănuntul, energie şi gaze naturale, telecomunicaţii, industria materialelor de construcţii sau cea a produselor de larg consum.

În perioada 2010 – 2011, Ionuț a făcut parte din echipa regională a PwC Europa Centrală şi de Est, contribuind astfel la definirea acţiunilor de execuţie strategică ale PwC.

Ionuț este membru al Asociaţiei Experţilor Contabili din Marea Britanie (ACCA UK), al Camerei Consultanţilor Fiscali din România (CCFR) şi al Asociaţiei Fiscale Internaţionale (IFA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •