Simona Costea este noul Client Service Director al Geometry Global

Simona Costea este noul Client Service Director al Geometry Global

Geometry Global Bucharest are un nou Client Service Director începând cu luna februarie a acestui an: Simona Costea.

Simona are o experiență de cinsprezece ani în advertising și marketing, din 2008 preluând funcția de Client Service Director al Grafitti BBDO. Începand cu 2012, a adăugat în portofoliu expertiza de digital (cu un background extins pe zona e-commerce și expunere la o gamă largă de canale digitale), strategie, management de campanie, advertising online, analiza și măsurarea datelor. De-a lungul carierei sale, Simona Costea a adăugat portofoliului profesional opt premii de eficiență.”

Mircea Pascu, Managing Director, despre schimbarea în board-ul Geometry: „Agenția este într-o continuă transformare. Nu numai că facem din ce în ce mai mult digital, însă capacitatea de adaptare la tendințele actuale este un factor extrem de important”.

Curioasă și pasionată de orice e tech-related, Simona descrie venirea în agenție astfel: ”Vin dupa 4 ani de antreprenoriat în e-commerce și management al unei agenții de digital marketing, mintea mea e ”turată„ la maxim. În perioada de acomodare în agenție și de reactivare a networking-ului format în anii de advertising, constat o disproporție mare între dimensiunea bugetelor care se duc în online și cât interes manifestă agențiile tradiționale în a atrage și reține talente de digital. Pentru început, planul meu este să setez un standard de cunoștinte pentru toată lumea din Client Service și să cresc expertiza pornind de la specialiștii de digital din agenție, a căror pasiune o împărtășesc.”

Înainte de anteprenoriat, Simona Costea a condus Departamentul de Client Service al companiei Graffiti BBDO, unde a gestionat portofoliile a 19 clienți cu peste 50 de branduri active în categorii precum auto, asigurări, retail. Din 2012, Simona s-a dedicat mediului online și propriului business. Este licențiată in filosofie la Universitatea București, din 2000. Înainte de contactul cu zona advertising-ului, a lucrat în jurnalism, fiind redactor de știri pentru presa scrisă.

Simona susține că ”Succesul în business (particular în advertising) se bazează pe ideile, imaginația, pasiunea întregii echipe. Creativitatea, inovația nu sunt apanajul si nu pot ramâne pe umerii unui singur grup, cel cu titulatura de “creativ” pe cartea de vizită. Oricine poate avea o idee buna în publicitate. Fără primadone, fără ego-uri inutile, doar un proces în care investește toată lumea, inclusiv oamenii de Client Service și, da, inclusiv clientul.” De asemenea, adaugă faptul că fiecare om din departament trebuie să-și însușească rolul de business partner și că această abordare va debuta prin puterea exemplului personal.

Începând cu luna februarie a acestui an, Simona Costea coordonează departamentul de Client Service (excepție făcând divizia British American Tobacco) –  ariile de ATL, Digital, Shopper Marketing și PR. Conturile active ale departamentului includ clienți precum: Heineken (Golden Brau), Opel, VISA, GlaxoSmithKline, Federația Română de Fotbal, Procter & Gamble, OMRON, Coca Cola, GoodMills, Tchibo Brands, Ponderas Hospital, Topanel, Kober, eMag.

În acest moment, Geometry Global Bucharest numără 120 de angajați și 7 departamente, cele mai recent înființate fiind cele de CRM și PR.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •