Top 10 companii premiate pentru excelenţă, la Gala HR Club

Pe 25 martie a avut loc Gala Premiilor de Excelență în Resurse Umane HR Club. În cadrul ceremoniei, au fost acordate premii pentru două categorii, cu şase secţiuni, iar juriul de CEO a acordat și un premiu special.

”Anul acesta au câștigat inovatorii, cei care au reușit să abordeze procesele de resurse umane în mod creativ și cu impact demonstrat în business. Spre exemplu: recrutarea juniorilor prin intermediul unui concurs care presupune rezolvarea în echipa a unor studii de caz inspirate din realitatea de business; crearea unui portal de comunicare interna, prietenos și interactiv, care le oferă angajaților din vânzări posibilitatea de a-și evalua performanșa în timp real, corect, echitabil, obiectiv și transparent; transformarea spațiului industrial într-un mediu de lucru atractiv pentru femei prin diferite activități precum adaptarea condițiilor de lucru, dezvoltarea personalului, recrutarea de talente de gen feminin”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru desemnarea câștigătorilor, juriul a urmărit criterii precum: alinierea proiectului la obiectivele de afaceri ale companiei, eficiența resurselor alocate proiectului (perioada de implementare, personal alocat, tehnologii, sisteme, buget alocat), originalitatea proiectului – factorii diferențiatori față de alte proiecte, folosirea și îndeplinirea indicatorilor de performanță măsurabili, impactul proiectului în business și o măsurare cantitativă a rezultatelor.

Câștigătorii sunt:

1. Management General cu 2 secţiuni:

Managerul de linieal anului (4 candidați): Radu Florian Pavel, Automotive MCU Software Team Manager, Freescale

Echipa CEO – HRa anului (10 candidați): Costin Borc (CEO) – Gabriel Mățăuan (Organization & HR Director), Lafarge România

2. Proiecte de Resurse Umane cu 4 secţiuni:

Recrutare şi Selecţie (6 candidați):

– KPMG România & Moldova – KPMG International Case Competition (KICC)

– Lugera – The People Republic – Talentship Lugera

Managementul Performanţei şi Recompensării (5 candidați):

– Flanco Retail – Managementul performanței în Flanco

Formare şi Dezvoltare (23 candidați):

– Coca-Cola HBC Romania – Inspirational Leadership

– Tenaris Silcotub – Men or Women? We Choose Performance

Strategie de Resurse Umane (31 candidați):

– Enel Romania – Transformare organizațională

– Lafarge Romania – Program de Transformare Organizațională Lafarge România – Building our Future… NOW!

– Renault Romania – Mândri de produsele noastre

Premiul special al juriului: Banca Comercială Română – Noi construim BCR. Din pasiune pentru banking.

Despre eveniment

La eveniment au participat 250 profesionişti în HR, manageri, directori generali şi antreprenori. Seara de Gală a fost spectaculoasă, printre surprize numărându-se recitaluri ale lui Adrian Nour, Richard Bovnoczki și Trio Zamfirescu. Un alt moment interesant a fost promovarea programului de reconversie profesională al Fundației Olimpice Române, adresat sportivilor care au iesit din activitatea competițională și întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă.

La fiecare ediţie, după desemnarea celor mai valoroase proiecte de resurse umane ale anului, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club, este editat Manualul de Bune Practici în Managementul Resurselor Umane – un volum ce conţine detalierea celor mai apreciate proiecte de către juriul Galei. Cea mai recentă ediţie a Manualului cuprinde peste 30 de studii de caz, proiecte înscrise în competiţie la Gala Premiilor de Excelenţă din anul 2014.

Lista celor 40 de companii candidate și a celor 65 proiecte înscrise este disponibilă pe microwebsite-ul evenimentului. Secțiunile-vedetă de anul acesta au fost: “Strategie de Resurse Umane” – cu 31 de proiecte candidate, și “Formare și Dezvoltare” – cu 23 de proiecte care s-au întrecut în competiția pentru adjudecarea unui trofeu de Excelență în Resurse Umane.

(Foto: Facebook HR Club Romania)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •