Vom trăi peste 100 de ani şi vom munci până la 80

Rolul HR-ului va deveni tot mai important

Sunt două veşti de impact atât în plan personal, cât şi organizaţional: Cum ne dozăm efortul şi ne planificăm cariera, pornind de la aceste premise? Dacă eşti specialist în resurse umane, cum vei reconsidera strategia de resurse umane pentru angajaţii din organizaţia ta?

Modificările demografice din următoarele decenii vor impacta puternic procesele de recrutare, formare şi sistemul de beneficii. În consecinţă, profesioniştii în resurse umane vor trebui să se pregătească şi să pregătească organizaţiile pentru o piaţă a muncii care va arăta foarte diferit de cea de acum. Lynda Gratton, Professor of Management Practice la London Business School, unde este coordonatorul celui mai valoros program de resurse umane la nivel mondial, vine la Bucureşti pe 6 aprilie, la invitaţia HR Club, pentru a vorbi despre viitorul muncii, în contextul creşterii speranţei de viaţă generale.

Ce se va întâmpla cu piaţa muncii atunci când majoritatea oamenilor vor trăi peste 100 de ani?

Peste 50% dintre copiii care se nasc acum în ţările dezvoltate vor atinge vârste care depăşesc 100 de ani. Chiar şi generaţia activă acum are şanse semnificativ crescute să intre în rândul centenarilor. În studiul The 100-Year Life, Lynda Gratton şi colegul ei economist, Andrew Scott, de la London Business School, trec în revistă impactul schimbărilor demografice asupra organizaţiilor şi asupra felului în care parcursul carierei noastre merge spre o direcţie cu mai multe etape, unde se combină perioade de experimentare, downshifting, evoluţie ierarhică într-un anumit domeniu şi antreprenoriat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •