Un belgian – pus la cârma Sodexo

Un belgian – pus la carma Sodexo

Sven Marinus este, începând din luna mai, noul CEO al Sodexo Benefits & Rewards România. Din noua funcție, Sven Marinus își asumă responsabilitatea administrării și gestionării operațiunilor curente, precum și direcția strategică şi comercială a companiei în România.

El îl înlocuieşte, în pozitia de CEO, pe Bessenyey Bálint care, după 24 de ani petrecuţi în Sodexo, a decis să se retragă din rolul de director general, începând cu 1 mai 2017, şi să părăsească organizaţia în septembrie 2017. Mandatul lui Sven Marinus va dura minimum 3 ani.

„Ne aflăm într-o perioadă importantă pentru sistemul de tichete de masă în România, care s-a modernizat odată cu introducerea voucherelor de masă în format electronic”, spune Sven Marinus CEO, Sodexo Benefits & Rewards România.

Cardurile de masă Sodexo Gusto Pass pot fi utilizate în marile rețele de retail, în HORECA, dar și în magazinele de proximitate. Voucherele de masă în format electronic au reglementări fiscale identice tichetelor de masă pe hârtie. Astfel, cu tichetele de masă Gusto Pass, indiferent de format, angajatorul și angajatul beneficiază de 100% deductibilitate și scutire de taxe. În prezent, valoarea nominală maximă a tichetului de masă este de 15 lei.

La nivel internațional, grupul Sodexo oferă 65%-70% din volumele sale de tichete pe carduri.

De origine belgian, Sven s-a alăturat echipei Sodexo Benefits & Rewards în Belgia, în anul 2013, ocupând funcția de director de vânzări, preluând ulterior și rolul de customer service. În ultimii patru ani petrecuți în Belgia, el a avut un aport important la dezvoltarea echipei de vânzări și la creșterea profitabilă a business-ului, într-o perioadă în care au fost digitalizate două produse importante pe piață.

Înainte de a se alătura echipei Sodexo, Sven a lucrat pentru Alfacam Group, Accor Services și Brussels Airlines.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •