Verona Cojocaru s-a alăturat EY România în calitate de Partener Asociat

Verona Cojocaru s-a alaturat EY Romania in calitate de Partener Asociat

Verona Cojocaru s-a alăturat EY România în calitate de Partener Asociat, în cadrul departamentului de audit. Anterior, ea a ocupat poziţia de director în cadrul unei alte companii din Big 4.

„Sub influenţa tehnologiei, se conturează noi forme de organizare şi de colaborare ale companiilor şi un nou tip de societate, în care schimbarea a devenit normalitate. Organizaţiile traversează procese complexe de transformare, iar cele din zona de consultanţă şi audit financiar nu fac excepţie. În acest context, consider că integrarea tehnologiei în procesul de audit pentru a răspunde nevoilor tot mai complexe ale afacerilor, ale reglementatorilor şi ale investitorilor este esențială. Pentru EY România, reprezintă o prioritate strategică, o direcție în care pot să-mi aduc contribuţia, atât la dezvoltarea echipei de audit, cât și a companiilor noastre clienți”, menţionează Verona Cojocaru.

Verona Cojocaru are o experienţă de peste 17 ani în audit financiar, contabilitate, raportare şi control. De-a lungul timpului, a coordonat numeroase proiecte pentru un portofoliu extins de clienţi, proiecte ce au inclus auditul situaţiilor financiare în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiare şi Standardele Naţionale, evaluări ale sistemelor interne de control şi alte servicii de certificare, precum şi proiecte de pregătire profesională. Are o experienţă bogată în servicii de consultanţă pentru companii multinaţionale, dar şi pentru antreprenori locali din diverse industrii, între care industria auto, retail şi bunuri de larg consum, energie, construcţii, producţie industrială.

Este membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi (ACCA) din Marea Britanie, expert contabil membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi membru al Camerei Auditorilor Financiari din România. De asemenea, Verona Cojocaru are o experienţă bogată în managementul schimbării, ocupând anterior un rol cheie în coordonarea procesului de transformare a auditului.

„Obiectivul EY este de a contribui prin serviciile oferite la construirea încrederii în mediul de afaceri şi în pieţele de capital. Ne propunem să fim recunoscuţi pentru prestarea de servicii de audit de calitate, care să asigure o mai mare siguranţă şi transparenţă pentru investitori şi pieţe de capital, să ofere membrilor conducerii companiilor informaţii relevante şi să respecte cerinţele reglementatorilor. Ne dorim ca serviciile prestate să fie relevante azi, dar şi în viitor, şi de aceea vom continua să inovăm şi să integrăm noile tehnologii în procesul de audit şi să angajăm cei mai buni specialişti. Combinând tehnologii avansate cu expertiza oamenilor noştri vom putea să creştem valoarea şi relevanţa serviciilor noastre”, menţionează Alexandru Lupea, liderul Departamentului de audit, EY România.

Ernst & Young (EY) este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 250.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări. Cei 770 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Au birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.