Expoziția de costum tradițional rusesc, „Frumusețea în detalii”, la Muzeul Satului

expozitia de costum traditional rusesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” găzduiește expoziția de costum tradițional rusesc „Frumusețea în detalii”, în perioada 9 – 20 iunie 2018, în sala Gheorghe Focșa, Șos. Kiseleff nr. 28.

Expoziţia cuprinde 10 ansambluri vestimentare, adunate în 47 de piese, și prezintă publicului diversitatea portului popular autentic din diferite regiuni ale Rusiei: Tula, Voronej, Belgorod, Novgorod, Riazan, Kursk, Arhanghelsk.

Denumirea expoziţiei „Frumuseţea în detalii” nu este întâmplătoare. Expoziţia pune  accentul nu doar pe frumuseţea costumului în ansamblul său, ci scoate în evidenţă abundenţa de detalii fine ale costumelor şi importanţa indiscutabilă a acestora pentru secolul XXI.

Vizitatorul, indiferent de naţionalitate, poate găsi în fiecare costum tradiţional prezentat în această expoziţie elemente ce pot fi asortate cu uşurinţă la orice ţinută de ocazie sau de zi cu zi, primind o mare bucurie în procesul de fuziune cu istoria.

Imaginile istorice ale artistului fotograf Tatyana Davydova vor completa în mod fericit posibilitatea de a demonstra că asortarea de elemente ale costumului etnografic la ţinuta secolului XXI va fi o adevărată reuşită.

Expoziția „Frumusețea în detalii”, deschisă pe 9 iunie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Rusiei la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, poate fi vizitată până pe 20 iunie, de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00.

Citește și Competiția PRO-AM Golf for Everyone și-a desemnat câștigătorii

Pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, vizitatorul de pretutindeni are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este o instituție culturală, creație a folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea al României, iar pentru public, pe 17 mai 1936, fiind în prezent una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •