Cele cinci lucruri care contează mai mult decât banii

Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala

Ca antreprenor, îți decici mult timp și energie pentru a încerca să faci bani. Cu siguranță, banii sunt importanți pentru tine și pentru echipa ta, care depind de ei.

Însă unele lucruri sunt mai importante decât banii și ignorarea lor va face ca banii să fie inutili. Iată primele cinci lucruri care ar trebui să aibă prioritate față de bani, scrie entrepreneur.com

1. Credința ta

Nu este vorba despre religie. Ci despre credința pe care o ai în tine, în visul tău și în afacerea ta. Fără această credință, nu contează cât de bun este produsul sau serviciul pe care îl oferi.

Citește și: Mișcarea te face mai fericit decât banii, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de Yale și Oxford

În momentul în care îți pierzi credința în afacerea ta, crezi că visul tău este cam mult sau crezi că altcineva ar face lucrurile mai bine, s-a terminat. La fel de bine s-ar putea să renunți și să mergi să lucrezi pentru altcineva – cineva care nu și-a pierdut credința în ceea ce face.

Preferă să faci lucrurile în felul tău? Trebuie să crezi în tine și în fiecare aspect al afacerii tale. Sigur, vei face modificări la modul în care faci lucrurile, dar o vei face pentru că ai credință în ceea ce faci și vrei să o faci mai bine.

2. Sănătatea ta

Ca antreprenor, petreci mai multe ore gândindu-te la afacerea ta și la eventuale probleme și soluții decât oricine altcineva. Dacă ceva merge prost, totul este pe umerii tăi. Acest lucru poate fi periculos. Te poate face să crezi că, dacă nu lucrezi la activitatea ta în fiecare zi, afacerea ta va eșua.

Citește și: Cinci dintre cele mai bune documentare despre bani, pe Netflix

Ai încredere în oamenii tăi. Lasă-i să își facă treaba și acordă-le încredere. Asigură-te că afacerea este puternică. Cercetează noi modalități de a o consolida. Obține feedback de la echipa ta și pune la dispoziție un plan bine stabilit pe care să îl respecți. În tot acest timp, ai grijă de alimentația ta, de somnul tău și de bunăstarea ta. Nu renunța la hobby-uri și fă-ți o rutină din a face sport, orice fel de sport. O minte puternică și ascuțită cere un corp puternic,  așa că trebuie să lucrezi la asta. Nu trebuie să fii culturist. Stabilește-ți doar obiectivele, atinge-le, apoi setează-ți altele noi. Te va antrena să faci același lucru cu afacerea ta.

Nu te simți bine? Fii proactiv și mergi la medic. Afacerea ta are nevoie de tine cât mai sănătos. Asta înseamnă să ai grijă de tine, astfel încât să poți gândi clar și să îți conduci echipa într-un viitor plin de succes.

3. Familia ta

Vrei să le oferi copiilor tăi o viață mai bună decât ai avut tu. Dar goana după bani, când ar trebui să fii acasă, te-ar putea costa scump. Majoritatea oamenilor își doresc să-și poată întreține partenerul și copiii, dar ceea ce își dorește familia cu adevărat ești chiar tu.

Să fii acolo pentru ei poate însemna să te trezești la 5 dimineața și să îți termini treaba înainte de ora 17-18:00, astfel îți poți petrece jumătate de zi cu ei.

Dacă petreci toată noaptea la birou când familia te așteaptă, nu  este pentru că ești muncitor, ci pentru că nu gestionezi timpul corect. Atunci când apelezi la obiceiuri bine stabilite și devii cu adevărat performant, câștigi mai mulți bani și ai mai mult timp pentru familia ta.

4. Experiențele tale

Trăiești o dată, apoi mori. Nu există nicio altă cale. Să stai într-un birou toată ziua, în fiecare zi, nu are sens. Ai devenit șef ca să poți trăi viața la maxim, așa că trăiește-o.

Citește și: Moduri prin care afacerea ta poate produce mai mulți bani

Fii spontan. Profită de ocazii pentru a călători. Poți impresiona unii oameni cu banii pe care îi faci, dar amintirile și poveștile despre experiențele de viață te îmbogățesc și îți oferă perspective noi, care te pot ajuta în mult situații. Ca un plus adăugat, experiențele de viață îți dau idei bune. Ele modelează modul în care vezi lumea.

5. Moștenirea ta

După ce ai murit, moștenirea ta este singurul lucru care va rămâne. Poți lăsa o grămadă de bani persoanelor dragi, dar cine ai fost cât ai trăit va avea un mare impact asupra lor.

Dacă vrei să fii amintit pentru că ai adus valoare și bucurie în lume, trebuie să faci mai mult decât să te uiți la contul tău bancar.

Fă din oameni prioritatea ta. Tratează-i cu bunătate și compasiune. Oferă cu generozitate. Ascultă când cineva trebuie să vorbească.

Banii facilitează îngrijirea sănătății, a moștenirii și a familiei. Aceștia deschid ușa către experiențe și te ajută să îți păstrezi credința în viață. Cu toate acestea, banii nu pot înlocui niciunul din aceste lucruri, așa că nu te uita la bani pentru satisfacția ta. Muncește din greu pentru a câștiga suficienți bani, apoi folosește-i pentru a trăi o viață grozavă!

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •