Cum să economisești până la 34% din costurile pentru zboruri

Cum sa economisesti pana la 34% din costurile pentru zboruri

Motorul de căutare pentru bilete de avion și hoteluri momondo.ro lansează azi Studiul Anual de Zboruri (Annual Flight Study) și dezvăluie faptul că românii care caută călătorii ieftine în 2018 pot economisi, în medie, până la 34% din costuri dacă fac rezervare cu 60 de zile înainte de plecare.

Iarna se apropie, iar zilele friguroase și întunecate așteaptă să se instaleze în calendar. În mod obișnuit, acest lucru înseamnă că mulți dintre noi începem să căutăm locuri călduroase unde să ne adăpostim de iarnă. Conform motorului de căutare momondo.ro, noiembrie este un moment bun pentru a rezerva bilete de avion dacă vrem să găsim oferte avantajoase pentru călătorii. Noile date de pe site-ul de căutare arată că, în medie, cele mai ieftine bilete pot fi găsite cu 60 de zile înainte de plecare.

Această observație reiese din Studiul Anual de Zboruri inițiat de momondo, în care au fost analizate peste 100 de milioane de prețuri la bilete, pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care toți călătorii par să o aibă: când este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Să rezerve cu 60 de zile înainte nu este singura recomandare de călătorie pe care românii o pot lua în considerare. Potrivit Studiului Anual de Zboruri al momondo.ro, marți este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sâmbăta, când prețurile biletelor de avion au tendința de a fi cele mai scumpe. Pentru a continua să facă economii, călătorii ar trebui să aibă în vedere, de asemenea, că zburând seara pot face, în medie, economii de până la 8% față de zborurile din timpul dimineții, care sunt cele mai scumpe.

Cum sa economisesti pana la 34% din costurile pentru zboruri

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinație

În acest an, momondo a efectuat o analiză mai detaliată în ceea ce privește cel mai bun moment pentru a călători în funcție destinația aleasă. Potrivit lui Mircea Giurcă, purtător de cuvânt al momondo.ro, studiul arată unele variații continentale pe care românii ar trebui să le aibă în vedere.

„Din studiul nostru putem vedea că cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinația finală. Pentru românii care călătoresc în Europa cea mai scumpă zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sâmbătă, ci vinerea, zborurile fiind, în medie, cu 8% mai costisitoare. Când vine vorba de a plănui o escapadă de weekend avantajoasă, românii ar putea să ia mai degrabă în considerare zborurile într-o zi de joi.”

Pe de altă parte, pentru călătorii care sunt interesați de o călătorie exotică pe timp de iarnă în Asia, Studiul de Zboruri arată faptul că ar trebui să uite de regula care spune că zborurile de seară sunt cele mai ieftine. În schimb, ar trebui luate în calcul zborurile dimineața pentru a găsi cea mai bună ofertă. Zborurile dimineața sunt, în medie, cu 8% mai ieftine.

Mai multe informații și recomandări despre cel mai bun moment pentru a face o rezervare în funcție de destinație pot fi găsite aici.

Recomandări de călătorie pentru rezervarea zborurilor internaționale

  • rezervă zborul cu 60 de zile în avans pentru a găsi cele mai ieftine bilete – poți faci economii, în medie, de 34%;
  • biletele sunt, în general, cele mai scumpe în ziua plecării;
  • pentru plecările seara între orele 18:00 și 00:00 există, în mod obișnuit, cele mai ieftine bilete de avion;
  • de obicei, este mai scump să zbori dimineața și la prânz, înainte de ora 15:00;
  • ziua de marți, în general, este cea mai ieftină pentru zbor;
  • sâmbăta este, în mod obișnuit, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a zbura cu avionul;

Aceste date au fost obținute din analiza a peste 100 de milioane de prețuri de bilete din căutările efectuate pe 1.704 de rute. Colectarea datelor a avut loc în data de 8 august 2017 și acoperă căutările efectuate pe site-urile momondo în perioada 6 august 2016 – 7 august 2017.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times,  CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent în peste 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Priceline Group.