Expoziție de Artă Naivă, cu prilejul Zilei Culturii Naționale 2018

Expozitie de Arta Naiva, cu prilejul Zilei Culturii Nationale 2018

Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” București şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, vă invită să vizionați Salonul Internaţional de Artă Naivă (SIAN) . Deschisă în decembrie 2017, expoziţia poate fi vizitată, în continuare, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, Sala Mică. până la data de 18 ianuarie 2018, între orele 11.00 – 18.30. Intrarea este liberă.

După cum afirmă organizatorii, ediţia a XIV-a SIAN este o panoramă a artei naive contemporane din ţară şi din străinătate.

Ȋn perioada 2-25 februarie 2018, expoziţia va fi itinerată la Iaşi, la Muzeul Etnografic al Moldovei, din Complexul Muzeului Naţional „Moldova”.

Ediția a XIV-a Salonului Internațional de Artă Naivă reunește lucrări ale artiștilor naivi din România și din străinătate. SIAN, desfășurat din doi în doi ani, face parte din programul multianual expozițional al institutului.

Proiectul expozițional este pe cât de divers, pe atât de motivat din punct de vedere artistic, promovând arta naivă în spațiul cultural românesc. Acesta întrunește o multitudine de stiluri, compoziții pline de viață și multe elemente animate. Lucrările expuse abordează subiecte variate și ilustrează obiceiuri de sărbători, scene din viața satului, scene citadine sau imaginare povești.

Pe simeze vor fi prezenți unii dintre cei mai apreciați artiști naivi din: Finlanda, Germania, Italia, Israel, Serbia și România. Cele mai valoroase lucrări vor fi premiate de către un juriu de specialitate.

Foto: www.zilesinopti.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •