Festivalul „Strada Armenească”: trei zile de tradiţie și modernitate

Festivalul „Strada Armeneasca”: trei zile de traditie si modernitate

Au trecut 17 ore, iar sărbătorea este încă toi. Asta arată ceasul care cronometrează, în timp real, programul Festivalului „Strada Armenească”. Cea de-a patra ediție a evenimentului se desfășoară în perioada 28-30 Iulie.

În cele trei zile de festival sunt organizate diverse activități recreative, care să susțină cultura armenească: un bazar cu produse de artizanat, expoziții de fotografie, animate de artiști stradali și alte activități recreative. Pentru cei mai mici vizitatori, este o zonă de copii, unde aceștia se pot bucura de spectacole de teatru, ateliere de creație, trambuline și multe altele.

Pentru deliciul papilelor gustative, vă puteți delecta cu bucate tradiționale. Organizatorii vin cu produse de cofetărie și patiserie, băuturi tradiționale, fresh-uri și limonadă. Nu poate lipsi din meniu nici cafeaua orientală. Astfel, a fost amenajată special o locație, unde se poate servi cafea la ibric și coniac armenesc.

„Festivalul se adresează tuturor bucureştenilor având câte ceva pentru fiecare. De la spectacole de teatru şi concerte de muzică tradiţională şi modernă, la obiceiuri armeneşti sau bucureşteneşti. De la expoziţii de fotografie la descifrarea artei scrisului cu caractere armeneşti. De la restaurante şi cafenele cu produse specifice arealului gastronomic armean şi bazarul plin cu de toate, cu iz de mirodenii orientale la dansuri tradiţionale armeneşti, greceşti, evreieşti şi sublimarea lor în modernitate realizată cu multă măiestrie de romi. Şi pentru că am spus că se adresează tuturor bucureştenilor, copiii vor găsi în cadrul festivalului un program copios de teatru şi ateliere teatrale, ateliere pentru confecţionat păpuşi şi pictat figurine dar şi ateliere de dans, de creaţie cu Lego şi un loc foarte special unde vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D. De altfel, şi oamenii mari vor putea pleca de la festival cu propria statuetă imprimată 3D după ce vor fi bine scanaţi ca să semene statueta cu ei”, menționează organizatorii pe site-ul evenimentului.

Scena este de departe cea mai vizibilă componentă a festivalului, iar anul acesta vă puteți bucura de prezența unor artiști de renume precum Nicu Alifantis, AG Weinberger, Corina Chiriac, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Mahala Rai Banda și mulți alții. De asemenea, vor fi prezente și diferite ansambluri de dansuri, unele pe care le cunoașteți deja și ați ajuns să le îndrăgiți, precum Ansamblul Vartavar, Kymata sau Hayakaghak. Mai mult, un ansamblu nou, Karin Fold Dance Ensemble, a venit direct din Armenia, pentru a încinge atmosfera la festival.

Noutăţile acestui an sunt cele două expoziţii: „Armenia prin ochii lui Karapet şi Hrair” (expoziţie foto) şi „Ayp, Pen, Kim!” (expoziţie dedicată alfabetului şi şcolii armene).

În zilele de weekend, festivalul se va desfășura între orele 10:00 – 22:00. Accesul este gratuit, iar invitaţia este destinată tuturor bucureştenilor.

Așadar, rețineți: 29-30 iulie, Strada Armenească, în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armene, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească)

Youtube/ Canal 33

(Foto: www.stradaarmeneasca.ro)Festivalul „Strada Armenească”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •