Grupul Ballet Flamenco Español, pentru prima dată într-un spectacol coregrafic la Sala Palatului

Ballet Flamenco Español

Pe 15 mai, începând cu ora 20:00, Sala Palatului din București va fi gazda unui eveniment marca Ballet Flamenco Español. 11 dansatori profesioniști, acompaniați de alți cinci muzicieni, vor oferi un show coregrafic, la baza căruia se regăsesc elemente ale stilului flamenco tradițional, îmbinate cu cele moderne. Compania de balet, condusă de celebrul coregraf Tito Osuna, a fost înființată cu scopul de a arăta lumii întregi ce înseamnă atât dansul spaniol clasic, cât și cel flamenco, stiluri care sunt deseori confundate.

Spectacolul care va fi prezentat peste numai câteva zile la Sala Palatului din București, va fi structurat în trei părți, fiecare având rolul de a prezenta o altă latură a dansului spaniol. Prima parte, Bolero de  Ravel, reprezintă o fuziune între dansul clasic spaniol și flamenco, un stil în care predomină forța, schimbările de ritm și jocul de lumini. În cea de-a doua parte, Zapateado de Mozart, interpretată de doi dintre membrii soliști, va fi redată bogăția accentelor muzicale, contratimpii și sincopele specifice unei atmosfere de reverie. Ultima parte a spectacolului, intitulată Flamenco in Live, are o coregrafie inspirată de uniunea unor elemente absolut necesare în flamenco, anume natura estetică și expresivitatea, care au puterea de a transmite esența pură a dansului flamenco. În această parte a spectacolului vor fi prezentate momente în care predomină vivacitatea și ritmul alert,  precum și îmbinarea armonioasă a elementelor tradiționale cu cele moderne, într-o poveste plină de pasiune, veselie și emoție. Acesta este momentul în care flamenco apare exact așa cum este: o poezie a grației și virtuozității mișcării picioarelor, un dans al fericirii și bucuriei.

Tito Osuna face parte dintr-o familie dedicată artei. Încă din copilărie a studiat pianul, harpa și baletul clasic. De asemenea, a studiat design de lumini și a colaborat cu numeroase companii de balet precum Baletul Maya Plisetskaya, Baletul Julio Bocca, Baletul din Munich, Baletul din Sofia, Baletul Național din Cuba și nu numai. A călătorit prin toată lumea și a făcut parte din proiecte care au adus mii de spectatori în cele mai mari săli de spectacol ale lumii.

Citeşte şi Puneți-vă Lisabona pe agenda acestei veri!

Biletele pentru spectacolul Ballet Flamenco Español sunt disponibile atât online pe www.ticketnet.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro www.starticket.ro , www.blt.ro,  cât și la punctele de vânzare ale agențiilor și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Biletele pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează:  VIP – 195 lei/bilet, Cat I – 150 lei/bilet, Cat II – 130 lei/bilet, Cat III – 80 lei/bilet și Cat IV – 50 lei/bilet . Persoanele intresate pot profita de ultimele reduceri la bilete, accesând www.ticketnet.ro.