Festivalul Internaţional de Film Experimental revine la Bucureşti

Festivalul de Film Experimental revine la Bucureşti

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF, ajuns la cea de-a opta ediţie, revine anul acesta, între 26 martie şi 1 aprilie, la Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Elvire Popesco.

Embracing Otherness este numele sub care ediția de anul acesta invită la un nou exercițiu de empatie, prin care propune publicului să îmbrățișeze atât multitudinea poveștilor reale din jurul nostru, cât și posibilitățile fără limită ale limbajului cinematografic de a le reprezenta și pune în discuție.

Aceasta propune nişte întrebări clare: „Cum ne pot apropia de fapt diferenţele dintre noi? În ce fel poate fi explorată, extinsă şi depăşită în societate propria zonă de confort?

Competiția internațională este organizată în cinci teme relevante pentru societatea contemporană şi cuprinde 26 de scurtmetraje care demontează prejudecățile omniprezente în discursurile din mass-media, reflectând asupra alterității și propunând noi metode prin care ne putem identifica cu cei din jurul nostru.

Temele competiției sunt Intimacy In The Digital Age, Human Nature / Mother Nature, (Self)Portrait Of The Artist As A Young Man, A Lie That Tells The Truth și Embracing The Female Gaze.

În cadrul competiţiei vor putea fi vizionate şi cele mai noi lucrări semnate de cineaşti recunoscuţi, ca João Pedro Rodrigues, Yann Gonzalez sau Yorgos Zois, şi de câteva dintre cele mai puternice şi actuale voci creative din lumea artelor vizuale, ca Lawrence Abu Hamdan, Ali Cherri, Laure Prouvost, Roee Rosen sau duo-ul Metahaven.

Vineri, 30 martie, ora 21:00, Cinema Muzeul Țăranului

BIEFF prezintă o selecție de scurtmetraje impresionante din secțiunea European Shorts a Festivalului de Film de la Sarajevo, marcând începutul unei colaborări inspiratoare cu cel mai important festival de film din sud-estul Europei.

Sâmbătă, 31 martie, ora 18:30, Cinema Elvire Popesco

De la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam (IFFR), ajung la BIEFF câteva dintre cele mai interesante filme care au avut premiera mondială la ediția din 2017 a festivalului olandez.

Duminică, 1 aprilie, ora 16:00, Cinema Muzeul Țăranului

Fidel misiunii sale de a promova experimente cinematografice românești și tânăra generație de artiști vizuali, BIEFF continuă în acest an programul Romanian Cinematic Experiments, cu 10 dintre cele mai noi scurtmetraje și eseuri video autohtone.

Întregul program îl găsiţi pe BIEFF 2018

Citeşte şi Târg de Florii la Muzeul Țăranului Român

  •  
  •  
  •  
  •  
  •