Mișcarea te face mai fericit decât banii, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de Yale și Oxford

Miscarea te face mai fericit decat banii, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de Yale si Oxford

Este clar că mișcarea are beneficii extrem de mari asupra sănătții fizice și mentale, însă ce ar fi dacă s-ar demonstra că este mai importantă decât statusul economic?

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Yale și Oxford, tocmai s-a demonstrat acest lucru. În studiul publicat în The Lancet, oamenii de știință au colectat date despre comportamentul fizic și mental al peste 1,2 milioane de americani.

Participanții au putut să aleagă dintre 75 de tipuri de activitate fizică: de la tunsul ierbii, la a avea grijă de copii și a curăța casa până la ridicarea greutăților, ciclism și alergare. Participanții au fost rugați să răspundă la următoarea întrebare: „De câte ori te-ai simțit rău psihic în ultimele 30 de zile, din cauza stresului, depresiei sau problemelor emoționat? Participanții au fost întrebați și despre veniturile lor și despre activitățile fizice pe care le fac zi de zi.

Oamenii de știință au descoperit că, în vreme ce subiecții care fac activități fizice zilnice tind să se simtă rău pentru aproximativ 35 de zile pe an, participanții sedentari s-au simțit rău psihic cu 18 zile în plus, în medie, față de cei care activi. În plus, cercetătorii au descoperit că oamenii activi din punct de vedere fizic s-au simțit la fel de bine ca cei inactivi, dar care câștigă în jur de 25.000 de dolari pe an sau mai mult.

Ar trebui să câștigi mai mulți bani ca să beneficiezi de starea de bine pe care o are efectul activităților fizice. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că starea de bine este direct proporțională cu numărul de ore de activitate fizică.