Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, împreună cu partenerii săi – Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș, Muzeul Municipiului București și și agenția de publicitate Armada– vă invită miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 18.00, la vernisajul expoziției temporare intitulată „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”.
Acest eveniment, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României, se înscrie în seria numeroaselor evenimente organizate de Muzeu în acest an, pentru a marca 150 de ani de la nașterea lui Grigore Antipa.
Grigore Antipa, savantul care a inaugurat în 1908 Muzeul Național de Istorie Naturală în propriul său lăcaș din București, a fost de-a lungul timpului sprijinit și promovat de Casa Regală a României. Totul a început la Peleș, în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, școlit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor. Cucerit de tânărul zoolog cu abilități aparținând domeniului economic, suveranul îl reține la dejun și, mai mult, îi devine acestuia de-a lungul anilor „un adevărat părinte care l-a sprijinit și povățuit până la sfârșitul vieții sale”.
Expoziția „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944” este deschisă începând cu data de 22 Noiembrie 2017. În cadrul ei pot fi admirate numeroase fotografii, dar și o serie de obiecte reprezentative, ilustrând această prietenie.
„Prietenia dintre Grigore Antipa și Casa Regală are o frumusețe aparte. Este interesant să descoperi ce era în spatele întâlnirilor oficiale. Dincolo de aparențe erau oameni deosebiți care se bucurau de timpul petrecut împreună. Vorbim despre o prietenie care a rezistat în timp, indiferent de evenimentele din acea vreme, vorbim despre susținere și încurajare pe termen lung, lucruri fără de care Grigore Antipa nu și-ar fi dus la bun sfârșit planurile și ideile. Este o prietenie din care fiecare poate învața câte ceva”, declară Aura Sorescu-Alboiu, Creative Director Armada.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2017 – 4 martie 2018, în holul central de la etajul Muzeului, fiind integrată în expoziția de bază.
Muzeul este deschis de marți până vineri, între orele 10.00 –18.00, ultimul vizitator intră la ora 17.00, iar sâmbătă și duminică între orele 10.00–19.00 (ultimul vizitator întrând la ora 18.00).