Pentru o abordare ALTfel

Ne dorim sa continuam aceste activitati, care au fost foarte bine primite de catre angajati

În anul 2013, am simţit că a venit momentul ca toate activităţile noastre de comunicare internă „să poarte aceeaşi umbrelă”. Conceptul trebuia să fie unul prietenos, care să răspundă nevoii clientului intern: echipa Arctic. Astfel, după discuţii repetate, atât la nivel de companie, cât şi la nivel de grup, a rezultat „Pause play”.

Programul „Pause play” înglobează valorile companiei şi asigură coerenţa între mesajele locale şi cele globale, creând astfel coeziune în cadrul marii familii Arçelik. El este dedicat în special categoriei de specialişti ai companiei.

Dintre beneficiile programului amintim crearea unei atmosfere de relaxare, care să permită echipei să ia o binemeritată pauză, şi evidenţierea limbajului comun pentru toate activităţile de comunicare internă.

Şi… am început!

În luna aprilie 2013, două sute de persoane din toate departamentele „au bucătărit” în cadrul evenimentului de cooking. Colegii au fost îndrumaţi de Chefi consacraţi sau au devenit chiar ei vedete prin reţetele unice, care au fost apreciate la scenă deschisă. Evident, toate echipamentele de gătit folosite au fost dintre brandurile companiei, realizându-se astfel şi testarea lor. ­Atmosfera a fost destinsă, sesiunea de cooking s-a desfăşurat într-un cadru informal, toate acestea contribuind la evidenţierea spiritului de echipă şi a creativităţii fiecărui membru. Au rezultat… feluri principale, dar şi deserturi delicioase. Reţetele din restaurantul cu specific internaţional s-au mutat şi în cartea de bucate Arctic, care a fost distribuită apoi departamentelor. În plus, aceasta a fost încărcată pe portalul intern, pentru ca participanţii să se poată bucura şi acasă de aceste bunătăţi alese.

„Un om, un copac”

Mai mult decât atât, pentru că ne-am dorit să întâmpinăm cum se cuvine sezonul cald şi să înfrumuseţăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea, tot în aprilie, am demarat proiectul „Un om, un copac”. În cadrul lui, am plantat împreună pe spaţiile verzi din jurul fabricii copacii achiziţionaţi. Mulţi colegi au acum un copăcel „de suflet”, pe care îl îngrijesc cu multă dedicare.

Grija faţă de mediul înconjurător este foarte importantă pentru noi. De aceea, am continuat cu participarea la deja consacratul program naţional de strângere a deşeurilor: „Let’s do it România”. Echipa Arctic a reuşit să colecteze 55 de saci cu deşeuri, contribuind astfel la curăţarea zonei Padina.

„Povestea frigiderului Arctic”

Pornind de la premisa că în sufletul fiecăruia dintre noi există un copil, ne-am orientat către dimensiunea copilăriei (de altfel, majoritatea angajaţilor Arctic au cel puţin un copil). Astfel, pe 1 iunie, am lansat concursul „Povestea ingenioasă a frigiderului Arctic”. Am constatat că lucrurile stau cu totul altfel din perspectiva copiilor: desenele şi istorisirile spuse de ei au trasat conturul unei poveşti noi, în care frigiderul este un personaj foarte important în fiecare casă. Tot pentru copii, însă de data aceasta printr-un program dedicat părinţilor sau celor ce se pregăteau să devină părinţi, am învăţat multe lucruri noi legate de interacţiunea cu cei mici, cum să ne asumăm mai bine rolul de părinţi sau cum să gestionăm situaţiile critice în relaţia cu aceştia. Workshopul a avut ca moderator un cunoscut psiholog specializat în psihologia copiilor.

pentru articol 2Lectură şi sport

Cărţile reprezintă drumul spre cunoaştere, însă, în tumultul cotidian, de puţine ori ajungem să le mai răsfoim. Astfel, ne-am gândit că îi putem recompensa pe cei ce reuşesc să citească şi să împărtăşească celorlalţi recenziile cărţilor lor preferate. Votul a fost unul foarte greu, toate subiectele fiind interesante, iar recenziile – foarte bine structurate.

Printre pasiunile colegilor noştri se numără şi activităţile sportive. Aflat deja la a 5-a ediţie, concursul de tenis de masă adună jucători din toate departamentele şi categoriile de angajaţi. La fiecare ediţie, predomină spiritul de echipă, fairplay-ul şi, evident, distracţia.

Un alt concurs sportiv iniţiat sub acest concept a fost cel de fotbal. La linia de start, s-au înscris 16 echipe, care, împreună cu susţinătorii, au creat o atmos­feră extraordinară. Numele echipelor au fost alese cu mare grijă, fiind reprezentative pentru fiecare departament de la care proveneau concurenţii.

Nu în ultimul rând, dansul…

În paşi de dans, ne-am îndreptat către sfârşitul de an, când participanţii la curs ne-au prins în sincronul lor. Invitaţia la dans era programată vinerea, către sfârşitul programului, când cursanţii primeau instrucţiuni de la un profesor cu experienţă în dansurile de societate.

De fiecare dată, ne-am dorit să oferim premii specifice fiecărui eveniment, mai dinamice sau cu mai mare utilitate în gospodărie, ţinând cont că asta fac şi produsele noastre, de fapt: ne asigură o parte din confortul zilnic.

Ne dorim să continuăm aceste activităţi, care au fost foarte bine primite de către angajaţi, iar la ele să adăugăm şi altele, care să îi facă pe oameni să se simtă în şi mai mare măsură membri ai marii familii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •