Sfatul incredibil pe care i-l dă CEO-ul J.P. Morgan unei tinere care vrea un soț bogat

James Dimon, CEO JP Morgan

O tânără în vârstă de 25 de ani a postat, pe forumul unui site pentru oamenii care își caută parteneri, că este foarte frumoasă și că vrea să se căsătorească cu un bărbat bogat.

Tânăra, care a postat sub pseudonimul „Ms. Pretty”, a subliniat că vrea ca viitorul ei soț să aibă un venit anual de cel puțin 500.000 de dolari.

Totodată, a întrebat ce locuri frecventează burlacii bogați și de ce soțiile celor bogați, deși nu sunt persoane despre care ai putea spune că sunt interesante sau frumoase, au reușit să se căsătorească cu astfel de bărbați.

Citește și Cum gândește un manager de succes – Infografic

Un răspuns interesant a venit din partea cuiva care s-a semnat „CEO al J.P. Morgan”. Nu se știe sigur dacă răspunsul a venit chiar din partea celebrului banker Jamie Dimon, însă, având în vedere valoarea sfaturilor, nimeni nu ar putea spune că nu.

„Dragă Ms. Pretty, ți-am citit mesajul cu mult interes. Cred că sunt multe fete în lumea asta care au întrebări similare cu cele pe care le ai tu. Permite-mi, te rog, să analizez situația ta din punctul de vedere al unui investitor profesionist.

Citește și Cum arată ceasurile celor care lucrează contra cronometru pe Wall Street (Galerie foto)

Venitul meu anual, care este mai mare de 500.000 de dolari, îți întrunește cerința, așadar sper că nimeni nu are impresia că îmi pierd timpul cu acest mesaj.

Din postura unui om de afaceri, este o decizie proastă să mă căsătoresc cu tine. Răspunsul este foarte simplu, așa că lasă-mă să-ți explic de ce.

Dând detaliile la o parte, tu încerci să faci un schimb între ‘frumusețe’ și ‘bani’: persoana A vine cu frumusețea și persoana B plătește pentru ea. Un schimb corect și cinstit.

Citește și Un fost tenismen a ajuns CEO la Watches of Switzerland cu ajutorul unui astronaut

Cu toate astea, există o problemă fatală aici, și anume că frumusețea ta va păli, dar banii mei nu vor dispărea fără un motiv bun. Adevărul este că, de fapt, venitul meu anual ar putea să crească de la an la an, dar tu nu poți să te faci mai frumoasă cu fiecare an care trece.

Prin urmare, prin prisma economiei, eu sunt un bun cu șanse de apreciere, iar tu ești un bun care se va deprecia. Nu e vorba de o depreciere normală, ci de una exponențială. Dacă frumusețea este singurul tău bun, valoarea ta se va deprecia și mai rău în următorii 10 ani.

Conform termenilor pe care îi folosim pe Wall Street, fiecare tranzacție are o anumită poziție, și să ies cu tine este tot o „poziție de tranzacționare”.

Citește și Topul joburilor cu cei mai mulţi psihopaţi: CEO şi avocat, pe primele locuri (Galerie foto)

Dacă valoarea schimbului comercial a scăzut, vom vinde bunul pentru că nu este o idee bună să-l păstrăm pe termen lung – la fel este și căsătoria pe care o vrei tu. Poate că ceea ce spun este crud, dar cea mai înțeleaptă decizie pe care o poate lua cineva în cazul unui bun care se depreciază este să-l vândă sau să-l ‘închirieze’.

Cei care au un salariu anual de peste 500.000 de dolari nu sunt niște proști. Vom ieși cu tine, dar nu ne vom căsători cu tine. Te-aș sfătui să nu mai cauți metode despre cum să te căsătorești cu un bărbat bogat. Apropo, ai putea să devii tu o persoană bogată, cu un venit anual de 500.000 de dolari. Ai mai multe șanse să faci asta decât să găsești un bogat prost”, i-a răspuns CEO-ul J.P. Morgan lui Ms. Pretty.

Sursă: Viraldoza.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •