Trick-or-treat: destinaţii recomandate pentru Halloween-ul din 2016

Halloween

Deși nu este o tradiție românească, Halloween-ul a început să fie sărbătorit și la noi în perioada recentă, iar în orașele mari sunt organizate petreceri și evenimente tematice. În același timp, străinii pot decide să viziteze România în această perioadă, în special Castelul Bran, cunoscut ca fiind castelul lui Dracula.

Cu toate acestea, pentru românii care decid să călătorească și cu această ocazie și să exploreze destinații în care Halloween-ul este sărbătorit în moduri speciale – tripsta recomandă anul acesta Irlanda, Austria, Germania, Spania și Marea Britanie.

Fiecare țară cu tradițiile ei, pentru cea mai înfricoșătoare noapte a anului

În funcție de unde te afli în Europa, Halloween-ul este cunoscut drept Allhalloween, All Hallows’ Eve sau All Saints’ Eve (Noaptea tuturor sfinților) iar în perioada recentă, tradițiile de Halloween au devenit din ce în ce mai populare în Europa. Fiecare țară își păstrează însă unicitatea și are modul propriu de a sărbători viața și moartea, fie că este de Halloween sau cu ocazia unei alte sărbători.

Anglia este locul în care obiceiul de ”Trick-or-treat” a luat naștere, find cunoscut drept ”Mischief Night” (Noaptea poznelor). De asemenea, multe din festivitățile care acum sunt asociate cu Noaptea lui Guy Fawkes au fost la origine tradiții de Halloween în Anglia – însă după ce țara a devenit protestantă, aveau nevoie de o nouă sărbătoare în locul celei a Tuturor Sfinților (deși multe din festivități au fost asimilate sărbătorii Nopții lui Guy Fawkes de pe 5 noiembrie). Una din tradițiile cele mai populare este cea de a construi focuri enorme în care oamenii aruncau pietre, legume și nuci ca să sperie fantomele iar ceea ce se întâmpla obiectelor se spunea că prezice viitorul celui care le-a aruncat. Dacă o piatră aruncată în foc părea să dispară până dimineața, cel care o aruncase era destinat să moară în anul următor. Dacă îndrăgostiții aruncau nuci în foc și acestea explodau, urmau să aibă parte de o căsnicie cu problem. În zilele noastre, în Anglia se practică atât tradiții vechi cât și noi, fiind organizate și petreceri tematice de Halloween, așa că de ce să nu experimentezi această noapte în UK la Londra în 2016?