Angajații din middle management, cei mai predispuși la depresie

Middle-management Sursa: screencraft.com

A sosit momentul să facem un set de ședințe individuale cu oamenii de la nivelul de middle management din companie și să îi întrebăm sincer cum se mai simt, ce mai fac și ce îi nemulțumește în viață pentru că, potrivit unui studiu recent, citat de nymag.com, ei sunt cei mai predispuși depresiei.

Studiul care a fost publicat în în luna august în jurnalul Sociology of Health & Illness se bazează pe mai mult de 20.000 de chestionare completate de angajați în regim full-time. Se pare că în lupta cu depresia, nu directorii sau juniorii au cel mai mult de suferit. 18% dintre cei care ocupă poziții de middle management s-au lovit de această problemă în ultimele 12 luni, față de 11% dintre manageri și 12% dintre cei pe poziții inferioare.

Acest studiu nu este singurul care a relevat că team-liderii și sau managerii de proiect au probleme cu depresia. La finalul anului trecut, o cercetare condusă pe un eșantion de peste 300.00 de angajați care avea ca subiect fericirea la locul de muncă, a demonstrat același lucru: cei mai nefericiți erau middle managerii.

Nu este greu de speculat care sunt cauzele acestui fenomen. Un middle manager este de obicei blocat între a implementa strategii pe care nu le-a conceput, a raporta rezultate și a încerca să creeze o punte între angajați și conducere. Plângerile vin din ambele direcții, iar responsabilitatea este uriașă și dependentă de întreaga structură, nu doar de forțele lor proprii.