Cum se comportă angajații într-un team-building gen Escape Room?

Cum credeți că ar reacționa angajații voștri dacă i-ați închide într-o cameră și le-ați spune că singura cale de a ieși este rezolvarea unor puzzle-uri logice, jocuri de cuvinte sau de îndemânare?

Manager Express a discutat cu Sorin Gheorghe, owner Cryptex Escape Room, despre motivele pentru care angajatorii și-ar putea trimite angajații la un joc de escape room, precum și despre modul în care se comportă participanții în camerele de joc.

Ce anume urmăresc angajatorii sau managerii când își trimit angajații la un joc de escape room?

Sunt două tipuri de angajatori / manageri. Pe de o parte, sunt cei care își doresc doar să supravegheze cum se comportă angajații în astfel de situații. Aceștia participă activ, cu noi, organizatorii, la supravegherea angajaților. Pe de altă parte, sunt cei care participă efectiv la joc, alături de colegii lor. Acest tip de angajator este interesat, în general, de modul în care comunică echipa, de perspicacitatea fiecărui membru și de cum sunt luate deciziile.

Și cum se realizează testarea?

Evaluarea aceasta este una mai complexă. Toți membrii primesc roluri ascunse, fiecare cu un obiectiv separat. Pe lângă logica, intuiția și atenția la detalii ale angajaților, se studiază aspecte precum cât de departe ar merge cineva din dorința de a câștiga.

Cât timp durează un eveniment corporate, care sunt costurile și câte persoane pot participa la un singur joc?

Pentru a putea răspunde la această întrebare, trebuie bine definite necesitățile acestui tip de eveniment și ceea ce se dorește după finalizarea acestuia. Tipul evenimentului este foarte important, deoarece în funcție de dorințele clientului diferă atât timpul, numărul de persoane participante, cât și prețul. Noi oferim două tipuri de joc: Escape the Mansion (până la 25 de persoane) sau Colaborare (10-12 persoane).

Care sunt principalele avantaje pentru o companie, în urma participării angajaților la un astfel de eveniment-joc?

Cryptex Escape Room oferă companiilor oportunitatea de a consolida legăturile dintre angajații lor, pentru a îmbunătăți abilitățile lor de echipă, de lucru și de comunicare . Este un bun exercițiu de team-building, la un cu totul alt nivel. Acesta încurajează gândirea creativă, oferindu-le angajaților șansa de a se cunoaște mai bine, în timp ce rezolvă o enigmă. Luarea rapidă a deciziilor, mintea ascuțită și judecata rece joacă un rol vital.

Cum reacționează angajații într-un astfel de eveniment-joc? Comunică mai bine sau, din contră, problemele de comunicare se adâncesc? 

Modul în care angajații reacționează este diferit de la echipă la echipă, respectiv de la persoană la persoană. Sunt mai multe tipologii de angajați, printre care putem enumera:

a) Persoane care se descurcă de minune într-un astfel de mediu, comunică destul de mult în rezolvarea misterelor. De obicei, dacă sunt cel puțin trei membri de acest fel într-o cameră de joc, vor reuși să evadeze.

b) Persoane care încearcă să rezolve o cameră de unii singuri, fără a da foarte multe informații celorlalți. Aceștia încearcă rezolvarea pentru a părea mai inteligenți în fața managerului sau a angajatorului.

c) Persoane care, la început, intră în categoria de la punctul a), iar odată cu trecerea timpului și cu instalarea oboselii își arată adevărata „față”.

 

Despre Cryptex Escape Room

Cryptex Escape Rooms din București este un ”loc de joacă pentru oameni mari”, unde participanții au la dispoziție ghicitori, puzzle-uri, indicii, capcane și jocuri de cuvinte, pentru a găsi cheia ușii finale și a termina jocul. Indiciile din room escape sunt variate, însă doar cu inteligență și spirit de observație participanții pot elucida misterul. Munca în echipă este primordială, iar comunicarea și înțelegerea mesajelor sunt esențiale.

Detalii despre Cryptex Escape Room puteți găsi AICI.

(Foto: Cryptex Escape Room)