Top 20: Cele mai bune orașe pentru antreprenoriat și start-up-uri din lume

antreprenoriat

Potrivit unui studiu realizat în 2015 de Compass, citat de citylab.com, se pare că Silicon Valley și San Francisco au concurență foarte serioasă la titlul de cele mai bune orașe pentru dezvloltarea de start-up-uri și antreprenoriat.

Raportul, care se bazează pe date centralizate de la 11.000 de companii de start-up din lume (excepție au făcut China, Taiwan, Japonia și Coreea de Sud), interviuri cu peste 200 de antreprenori și alte surse solide de informații, a relevat topul celor mai bune 20 de hub-uri la nivel global, ținând cont de talent, investiții și resurse, experiență , performanță, valori de exit etc.

Top 20:

Sursa: citylab.com

Sursa: citylab.com

La fel ca în 2012, topul este dominat de Silicon Valley, dar locul al doilea este ocupat de New York, oraș care se afla pe poziția a cincea în urmă cu trei ani. Important de observat este dezvoltarea spectaculoasă a unor ecosisteme cum ar fi Tel Aviv care ocupă acum poziția a cincea, Londra, Berlin și Singapore, Dar și prezența consistentă a Canadei pe această hartă.

Sursa: citylab.com

Sursa: citylab.com

Jumătate dintre cele mai importante ecosisteme de start-up și antreprenoriat se află în SUA și Canada, iar 16 din 20 de orașe vin din cele două, alături de Europa. Tel Aviv, Singapore, Sao Paulo și Bangalore sunt dovada că și în economiile emergente lucrurile se mișcă în direcția potrivită, iar cu siguranță, dacă datele ar fi fost accesibile, probabil topul ar fi inclus și regiuni similare din China și alte state asiatice.

Studiul susțină că poziția fruntașă va mai rămâne o vreme ocupată de Sillicon Valley, în timp ce New York, Toronto, Seattle și Boston abia acum își ating echilibrul financiar. De asemenea, specialiștii se așteaptă la o creștere rapidă a ecosistemelor din Amsterdam, Paris, Chicago și Berlin.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •