7 sfaturi de viață de la miliardari rebeli

Pe planetă există aproape 2.000 de miliardari. Șansa să faci parte din acest club select este una la patru milioane. Cu alte cuvinte ai de 24 de ori mai multe șanse să fii lovit de trăsnet decât să ajungi miliardar. Dar dacă vrei totuși să pornești pe acest drum, atunci vei avea nevoe de o perspectivă complet diferită asupra vieții. Șapte din cei 2.000 de miliardari au decis să împartă cu voi câte un sfat, scrie entrepreneur.com.

1. Muncește mult, distrează-te și mai mult

Sir Richard Branson este exemplul perfect de prosperitate și de viață plină de experiențe frumoase. În timp ce nimeni nu poate contesta faptul că muncește foarte mult, media îl prezintă ca fiind un excentric când vine vorba de viața sa personală. Călătorii cu balonul în jurul lumii, bungee jumping de pe clădiri Branson își trăiește viața la maxim. Lecția: învață să pui pauză muncii și să te reîncarci cu energie.

2. Urmărește-ți pasiunile

Când vine vorba de a construi o afacere în jurul a ceea ce iubești, cel mai bun exemplu este compania lui Nick Woodman, fondatorul GoPro. Afacerea a fost construită cu ajutorul miilor de atleți și iubitori se senzații tari și sporturi periculoase care au vrut să își documenteze experiențele. Lecția: dacă iubești ceea ce faci și nu ești singurul, atunci ai șanse să ai succes cu un produs direct legat de pasiunea ta.

3. Găsește soluții diferite

Una dintre cele mai deștepte mișcări financiare făcute vreodată a fost a lui Mark Cuban a cărui companie, Broadcast.com a fost cumpărată de Yahoo! în anul 1999 pentru suma de 5,7 miliarde de dolari în acțiuni. La scurt timp, Cuban a prevăzut un colaps, dar nu avea cum, din motive contractuale, să își vândă acțiunile. A găsit  portiță în sistem prin care putea să își minimizeze pierderile, dar această portiță l-a costat 20 de milioane de dolari. Suma salvată însă a fost mult mai mare. Lecția: riscă inteligent și explorează toate posibilitățile.

4. Networking

Când vine vorba de succes una dintre cele mai importante componente este pe cine cunoști. Mark Zuckerberg este miliardar datorită exploatării acestei nevoi umane de a cunoaște alți oameni. Astăzi, doi din trei oameni cu o conexiune la internet au cont de Facebook, ceea ce arată că ideea lui Mark a fost una excelentă. Lecția: fii omul de legătură între cei care au nevoie unii de alții.

5. Schimbă percepții

Travis Kalanick, CEO al companiei Uber a dus o luptă grea pentru a demonstra că taximetria poate funcționa și diferit și că utilizatorul, clientul final, poate fi tratat așa cum se cuvine. Lecția: oamenii acceptă schimbarea în bine, dacă ești suficient de convingător, iar faptele ți se aliniază cu discursul.

6. Fii tu însuți

Chris Sacca (LOWERCASE capital) este un personaj judecat, acceptat, lăudat și cu siguranță dificil de digerat, însă este un personaj autentic. Are propriul sistem de valori, iar deciziile le ia ținând cont de intuiția și de logica proprie, mai puțin de ceea ce îi spun uneori cifrele sau planificările. Lecția: fii constant în drumul tău și nu renunța la lucrurile în care crezi.

7. Dacă poți să faci un bine, fă-l

Elon Musk, cel care nu mai are nevoie de nicio prezentare, și-a dedicat viața și averea încercărilor de a spori șansele umanitătii de a supraviețui și prospera într-un mediu funcțional, sigur și eficient. Lecția: Nu exista doar pentru tine. Fă un bine oamenilor acolo unde poți face tu o diferență pozitivă. Gândește-te la viitor.