Care este salariul de bază al lui Mark Zuckerberg?

Fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a decis să rămână la un salariu anual simbolic de doar un dolar.

CEO-ul Facebook se află în prezent în top 22 cei mai bogați oameni din lume, potrivit unui top realizat de publicația Bloomberg.

Dacă în 2012, Zuckerberg avea un salariu de peste 500.000 de dolari, în 2013 și în 2014, fondatorul Facebook a ales să adopte moda salariilor simbolice de doar un dolar la care au recurs mare parte dintre mogulii de pe Silicon Valley.

Anul trecut Zuckerberg a câștigat în jur de 3.3 miliarde de dolari. O parte din bani s-au dus pe taxe, iar o altă parte în scopuri caritabile.

Ideea salariilor simbolice a pornit de la cofondatorul Apple Inc., Steve Jobs, și a fost preluată ulterior de către cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin.

Și alți executivi ai Facebook au avut salarii mai mici anul trecut, în comparație cu 2012. Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer a primit doar 16,2 milioane de dolari, spre deosebire de 2012, când a primit 26,2 milioane.

David Ebersman, Chief Financial Officer la Facebook, a primit doar 10,5 milioane de dolari, în comparație cu 17,5 milioane în 2012.

Citește și Zuckerberg investește în realitatea virtuală – De ce a cumpărat Facebook startup-ul Oculus Rift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •