Ce este securitatea cibernetică și cum să îți protejezi mica afacere

Cum sa imbunatatiti securitatea cibernetica a afacerii

Securitatea informatică este practica de a apăra computerele și serverele companiei, rețele și datele de atacuri cibernetie și acces neautorizat. Atacurile cibernetice și încălcările datelor sunt în creștere, iar afacerea dvs. mică trebuie să se gândească la modul în care se poate proteja.

În 2018, atacurile cibernetice au crescut cu 32% în primele trei luni ale anului și cu 47% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceleași perioade în 2017, potrivit USA Today.

Din ce în ce mai multe întreprinderi mici au fost vizate și trebuie să vă gândiți bine dacă nu doriți să deveniți o altă statistică.

Întreprinderile mici sunt vulnerabile, deoarece au mai puține resurse de securitate cibernetică pentru a combate. Cu aceste limitări, fluxul redus de cash flow și  puțini specialiști instruiți pentru a face față unor astfel de hackuri, aveți puține opțiuni atunci când este cazul să limitați pagubele aduse de un atac cibernetic.

Există totuși lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că afacerea dvs. este o țintă dificilă pentru atacatori. Iată cinci lucruri pe care le puteți face pentru a preveni o încălcare a datelor sau un atac cibernetic al afacerii dvs.

Asigurați-vă că aveți software-ul de securitate pus la punct

Când vine vorba de a vă asigura că aveți o bună bază de software de securitate,  începeți prin verifica firewall-ul, software-ul antivirus, criptare, și soluții de răspuns de detectare a obiectivelor.

Pentru firewall-uri, concentrați-vă asupra tipurilor de atacuri pe care le va proteja, precum și asupra gradului de vizibilitate și flexibilitate pe care le oferă în ceea ce privește modul în care îl configurați.

Cel mai important este că aveți nevoie de ceva care să se poată adapta la afacerea dvs. în timp ce crește.

Software-ul antivirus poate fi adesea o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, poate fi vital să vă protejați afacerea de noi tipuri de atacuri.

Pe de altă parte, este greu de stabilit că o singură bucată de software este 100% demnă de încredere. Ce se întâmplă dacă software-ul dvs. anti-virus este hackuit? Alege ceva în care ai încredere și updatează programul pe măsură ce update-urile devin disponibile.

Una dintre cele mai mari cauze ale încălcării securității sunt angajații nemulțumiți, care încă mai au cheile „mașinii” pe care o conduceți. Uitați-vă la practicile dvs. de securitate în legătură cu vechii angajați și asigurați-vă că vă ștergeți conturile de îndată ce sunt în afara echipei.

Aruncați o privire la procesele de logare comune și stabiliți un protocol, astfel încât să nu trebuiască să schimbați totul de fiecare dată când vă schimbați echipa.

Un manager de parole, cum ar fi LastPass sau Dashlane, poate fi un ajutor important, pentru partajarea parolelor cu toată lumea care are nevoie de ele. 

 Urmați cele mai bune practici privind o parola puternică

Raportul Verizon 2016 privind investigațiile despre încălcarea datelor a constatat că 63% dintre încălcările datelor au avut loc din cauza parolelor pierdute, furate sau slabe.

Potrivit unui alt studiu, 65% dintre întreprinderile mici, care au politici de parolă, nu le aplică efectiv.

În mediul de lucru BYOD de astăzi, este esențial ca toate dispozitivele angajaților care accesează rețeaua companiei să fie protejate prin parolă.

Angajații trebuie să fie obligați să folosească parole cu litere, numere și simboluri mari și mici. În plus, toate parolele ar trebui să fie modificate la fiecare 60 până la 90 de zile.

Creați o cultură a securității

După cum se spune, un lanț este la fel de puternic ca și legătura cea mai slabă și, din păcate, adevărul este că oamenii sunt adesea cea mai slabă legătură când vine vorba de securitatea web.

Hackurile majore, ca și cele pe care hackerii ruși au încercat să le infiltreze în Statele Unite în 2016, au fost făcute printr-o tehnică cunoscută sub numele de „Phishing Phishing”.

Aceste atacuri încearcă să păcălească pe cineva din echipa ta cu spoofing pe email și să apară Solicitarea Documentelor Google sau a parolei pentru a accesa fișiere cheie.

Din păcate, răspunsul este mai complicat decât „instalați software-ul X”. Trebuie să aveți securitate în tot ceea ce faceți. Echipa dvs. trebuie să fie instruită să aibă grijă de astfel de atacuri și să aibă obiceiul de a urmări orice lucru suspect.

Autentificarea în doi factori poate fi un obstacol major pentru atacatorii de phishing. Nu numai că au nevoie de e-mail pentru a vă hackui, dar au nevoie și de un mod de a îți accesa telefonul, acolo unde primești al doilea factor de autentificare.

Gestionarea serviciilor IT

Pregătirea afacerii dvs. pentru a răspunde la încercările de încălcări ale datelor vine de multe ori la o chestiune de factori. Faptul este că, în calitate de afacere mică, nu aveți aceleași resurse pentru a vă trata  securitatea IT și web ca obiective mai mari.

În același timp, hackerii devin tot mai sofisticați și au avantajul de a-și alege ținta.

Serviciile IT administrate bine pot echilibra lupta cu atacurile cibernetice, oferindu-vă acces la aceleași resurse pe care companiile mult mai mari le folosesc pentru a-și gestiona securitatea IT.

O companie de servicii gestionate se concentrează doar pe un singur lucru, securitatea rețelei, ceea ce înseamnă că ei au experiența, personalul și know-how-ul pentru a face față amenințărilor majore la adresa afacerii dvs.

Lucrurile precum monitorizarea rețelei 24-7 și răspunsul imediat la amenințări sunt dintr-o dată accesibile și companiei dvs.,cu un buget de afaceri mic.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •