Ce sfaturi are cofondatorul Reddit pentru antreprenori

Alexis Ohanian, Ce sfaturi are cofondatorul Reddit pentru antreprenori

Cofondatorul Reddit, Alexis Ohanian, a vorbit recent pentru cei de la ABC News despre viitorii antreprenori din lumea internetului. El a declarat că cea mai mare greșeală pe care o pot comite cei care plănuiesc să se lanseze în lumea afacerilor este aceea de a rămâne prinși în idee, fără a se concentra și pe execuție.

Prin urmare, sfatul lui principal este acela de a nu sta prea mult pe gânduri și să dea drumul afacerii.

„Rămân prinși în idee. Rămân doar la stadiul de a-și dori să devină antreprenori”, spune Ohanian.

„Nu cred că am avut vreodată o idee originală. Până la urmă toate ideile sunt derivate, toate ideile sunt remixate. Ceea ce contează este execuția”, a mai spus Alexis.

Ohanian a creat Reddit împreună cu Steve Huffman, imediat după terminarea facultății, în 2005. Reddit a deveni rapid o platformă de succes pe care oamenii împărtășesc linkuri și inițiază discuții pe tot felul de teme.

În prezent, Reddit are peste 80 de milioane de utilizatori și este recunoscută ca fiind una dintre platformele de unde iau naștere viralele. De asemenea, platforma este recunoscută și pentru secțiunea „Ask me anything” , unde utilizatorii au avut, de-al lungul timpului, ocazia să adreseze întrebări unor personalități precum Barack Obama sau actorul Tom Hanks.

„Reddit a evoluat până la punctul în care domină zona de platforme unde oamenii găsesc tot ce este nou și interesant”, a mai spus Ohanian.

Ohanian face acum parte din consiliul de administrație. El a scris recent o carte „Without Their Permission” în care este inclusă povestea Reddit, cum a început, dar și recomandări ale lui Ohanian pentru cei care aspiră să devină antreprenori.

Ohanian recunoaște, pe baza propriei experiențe cu Reddit că pentru orice viitor antreprenor că teama și competiția pot fi principalele piedici în tranformarea unei idei în realitate.

„Am inițiat Reddit ca noi copii care nu prea știau exact ce fac și cărora oameni importanți le-au spus că fac foarte multe greșeli. De aici s-a născut și motivația”, a spus cofondatorul Reddit.

Sfatul lui prin urmare este: „Să te lansezi… nu contează dacă vrei să fii fotograf sau un fondator sau un filantropist, doar începe ce îți dorești să realizezi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •