Companie poloneză de Private Debt – pe piața din România

Ciprian Nicolae, director Credit Value Investments, Polonia

Credit Value Investments (www.creditvalue.pl), lider polonez pe piața de private debt în CEE, își anunță prezența în România, începând cu luna octombrie a acestui an.

Compania speră să atingă un nivel de finanțare pentru IMM-urile locale în valoare de 100 milioane de euro, acoperind întregul spectru de creditare, în principal:

  • Credit Senior: pentru firmele cu un nivel de îndatorare destul de redus, dar care nu au acces la credit bancar pentru proiecte specifice;
  • Credit Mezzanine: pentru firmele cu un grad de îndatorare ridicat sau pentru firme care sunt în stadiul ieșirii din procesul de reorganizare judiciară, pentru management buy-out, pentru împrumut subordonat sau pentru împrumut necesar reorganizării îndatoririlor firmei;
  • Credit Distressed: pentru situații de restructurare sau situații similare care poartă o probabilitate ridicată a riscului de neplată.

“Ne interesează piața din România pentru că, din punctul de vedere al populației, este a doua piață ca mărime după Polonia, în CEE. Am urmărit cu interes contracția creditelor bancare către firme, ca procent în PIB, și suntem convinși că există un potențial substanțial de cerere. Căutăm firme cu un plan de afaceri fezabil, cu un track record bun, în termeni de implementare a planurilor de afaceri, și cu o istorie financiară care să sugereze posibilitatea de rambursare”, declară Ciprian Nicolae, director Credit Value Investments, Polonia.

Companiile eligibile pentru obținerea de finanțări de tip private debt sunt IMM-uri din domenii precum industrie, telecomunicații, FMCG sau sănătate, cu nevoi de finanțare între trei și 15 milioane de euro.

“Avantajele noastre sunt, în principal, viteza de execuție și flexibilitatea, atât din punctul de vedere al situațiilor în care acordăm finanțarea, cât și al modalității de plată. Suntem singura firmă de Private Debt din Polonia care figurează în raportul Deloitte Alternative Lender Deal Tracker ca provider recunoscut”, a mai adăugat Ciprian Nicolae.

Într-o primă etapă, operațiunile din România vor fi gestionate din Varșovia, iar, în funcție de cererea locală, compania va decide asupra stabilirii unei prezențe permanente în România.

Compania a realizat peste 500 de tranzacții care însumează peste 1,4 miliarde de euro investiți în companii publice și private din Polonia și Europa.

În afară de liniile de finanțare alocate pentru România, compania are experiență în finanțări de tip Convertible Debt, Private Equity, Unitranche și Junior Debt.

Despre Credit Value Investments

Credit Value Investments, lider pe piața de Private Debt în Europa Centrală și de Est, este o companie independentă de investiții fondată în anul 2012, în Polonia. Până în prezent, compania a realizat 500 de tranzacții în peste 200 de companii din segmentul IMM și gestionează active în valoare de peste 750 milioane de euro.